24.4.2011

Taas kassi!

Näköjään minulla menee sarjatyöksi aina,kun jotain aloitan.. :) Patalaput,kilpikonnat,amigurumit ja nyt nämä kassit! Johtuu ehkä siitä,että ovat pieniä,helppoja ja nopeita :)

Uusin kesäkassi valmistui yöllä ,vanhusten unta valvoessa.Sangat irrotin vanhasta korikassista,ja päällystin virkkaamalla piilosilmukoita kassin langasta. Ja Huom!nämäkin ovat vaihdettavat,kiinnittyvät tuollaisilla helmillä.

Virkkasin molemmat puolet erilaisiksi,voi sitten vaihtaa vaikka asujen värin mukaan :)


Vuorinkin ompelin,tottakai. Tällaisessa kevyessä kassissa se on ihan ehdoton,muuten se venyy tavaran painosta ihan hassuksi.

Valvomisesta johtuen varmaan silmät sen verran harittivat,että vuorikankaasta tuli aavistuksen verran liian kapea,ja vaaleammalta puolelta kassi vetää yläreunastaan vähän kasaan. Se ei kovasti tällaisessa onneksi haittaa.

Ainakin yhden tällaisen vielä teen samaan syssyyn,siskontytöllä on pian 6-v.synttärit,ja veikkaan prinsessan ilahtuvan tällaisesta kesäkassista :) Hiukan pienempi versio siis esittelyssä ehkä jo huomenna :)

Kolmen yön valvominen loppui tänä aamuna,ja seuraavan kerran menen töihin vasta torstaina. Toivottavasti aurinko paistaa,ja voin viettää yhden päivän perinteisesti; minulla on tapana ensimmäisinä lämpiminä  päivinä silittää aimo määrä kesävaatteita :) Joskus olen silittänyt jopa 6-7 tuntia ja yli sata vaatekappaletta.. Juu,mullahan on suurperhe,ja silloin taisi ollla naapurinkin vaatteita mukana :) Hulluksi silittäjäksi mua joskus kutsuttiinkin..

Nyt siirryn lukemaan Teidän ystävien blogeja,on jäänyt vähän vähemmälle se puoli yövalvomisen aikana:)

6 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään silittämisestä mutta erityisesti pyykinpesusta ja vaatteiden levittämisestä ulos narulle. Mukavia nuo isoäidin neliö -kassit. Ja kiva että tämä ikivanha virkkausmalli kukoistaa erilaisina toteutuksina. Hauska nähdä sitten huomenna tuo siskontyttösi kassi! Hyvää pääsiäisen jatkoa ja rentouttavia vapaapäiviä.

  VastaaPoista
 2. Nuo sinun kassisi saavat sitten ihmisen mielen niin hyvälle tuulelle! Pääsiäisen jatkoja!

  VastaaPoista
 3. Kiva kassi :) Hyviä vapaita ja silittämistä.

  VastaaPoista
 4. Ihania kasseja !
  Ja arvaa, olenko kateellinen sulle, kun voit töissä tehdä käsitöitä :=)

  Tulepas huomenna katsomaan mun uusi klipsutekele. Sude pyysi "piloillaan" ohjetta ikkunakoristeeseen, ja minä sen tänään tein. Nyt on kovettumassa :)

  VastaaPoista
 5. Pysyy varmaan hyvin unet pois silmistä, kun tekee käsitöitä :)

  VastaaPoista
 6. Yöllä tosiaan ehtii,paitsi silloin,kun joku on todella "villillä" päällä :) Aamu-ja iltavuorot ovat sitten täyttä juoksua,ei puhettakaan ylimääräisestä ajasta.. Raporteilla usein koukku kuitenkin savuaa,ja työkaverit ovat tilanteeseen aivan tottuneita :)

  VastaaPoista