11.10.2011

Pakkolomalla...

Aamulla kävin työterveyslääkärin pakeilla valittamassa (taas) olkapäätäni,joka on kipuillut viimeiset puoli vuotta. Nyt on mitta tullut täyteen,kun elämä on yhtä kipuilua ja yötkin pitää valvoa jomotusta kuunnellen... Tämä lääkäri oli sitä mieltä,että yläkroppani on luonnostaan virheasennossa,siis ryhti on huono ja olkapäät työntyvät eteen. Tämä taas aiheuttaa sen,että olkapään jänteet hankaavat jatkuvasti olkaniveleen.

Toukokuussa olkapää kuvattiin ultraäänellä,eikä kalkkeutumaa nivelessä tai nestettä limapussista löydetty. Tänään otetaan uusi kuva,jolla varmistetaan,ettei viidessä kuukaudessa ole tilanne muuttunut.
Kaksi viikkoa sairaslomaa,ja lähete työfysioterapeutille. Lisäksi jumppa-ohjeet olkapäälle,ja tällä kertaa aion noudattaa ohjeita ja tehdä liikkeitä tunnollisesti!

Hieman huolestuneena kyselin,että mitenkäs ne käsityöt... No,ehdotonta kieltoa ei tullut,kehotus vain lämmitellä lihakset ennen neulomista,ja taukojen pitäminen,ei siis monen tunnin neulomista putkeen... Huh-huh,kylläpä helpotti! :) Virkkaus kiellettiin kokonaan pariksi viikoksi,se käy kuulemma enemmän olkapäihin ja hartioihin. No,tämähän tiedettinkin...

Kävin siis tullessa ihan luvan kanssa lankakaupassa :)

Mustaa RoseMohair Luxia tekeillä olevaan hihattimeen...


Tekele näyttää kuvassa omituisen harmaalta,oikeasti lanka on ihan mustaa,ja siinä on niitä pieniä kimaltelevia hippusia :) Hihatin on ihan oma malli,saa nähdä tuleeko siitä lainkaan sellainen kuin mielessäni sen hahmotan... Tätä nyt siis hiljaksiin tikuttelen,eipä tässä ole mitään kiirettä nyt mihinkään...


Kiirettä ei tunnu olevan tälläkään herralla,päivät kuluvat entiseen tahtiin,vaikka mamma on kotosalla :)

Ehkäpä minulla on nyt aikaa ja intoa vierailla Teidän blogeissanne enemmän,kun ei tarvitse kellon kanssa juosta kilpaa...

Aurinkoista tiistai-päivää ihan jokaiselle!

13 kommenttia:

 1. Joo, muista venytellä ahkeraan,se auttaa. Minäkin aikaisemmin pyörtyilin niskan takia, mutta ahkera venyttely on vähentänyt vaivaa huomattavasti.
  Onhan sinulla tuommoista komeaa herraseuraakin, jonka viereen on syytä köllähtää välillä päivänokosille :)

  VastaaPoista
 2. Ilmankos mullakin on nyt niskat jumissa ja tajuton päänsärky, kun virkasin putkeen 24 kpl isoäidinneliöitä......... Pitääkin nyt sit neuloa välillä!

  VastaaPoista
 3. Lämmittely ja lämpöä niskalle - sekin auttaa. Talvisin meidän vanhassa torpassa sisäilma on niin viileä, että on pakko villasukkien lisäksi pitää yläselkää lämmittäviä juttuja (on ne sitten huiveja, kaulaliinoja, boleroita tai muita), ettei mene hartiat jumiin. Mutta käsitöitä en jätä, en! =D Pidä kiinni harjoitusohjelmasta ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 4. Venyttely ja lämpö ovat varmasti hyväksi olkapäälle. Oletko kokeillut Pilatesta? Minulla on siitä hyviä kokemuksia :)

  VastaaPoista
 5. Kurjaa, varmaan työsi on sen verran rankkaa että vaikuttaa. Koita neuloskella rennosti välillä blogitaukoa pitäen. Hyvää vointia, sairaslomasta huolimatta tai oikeastaan sen takia :)

  VastaaPoista
 6. Mehän ollaan kun joitain urheilusuorittajia, ensin pitää lämmitellä kun ruvetaan neulomaan heh:o)..mä sain jo 14 v tuomion että onpa tytöllä olkapäät sisäänpäin kääntyneet (neuloa kun täytyy ja kasvuiässä, ei hyvä...)onneksi ei ole tahtia haitannut vasta kun viime vuosina. Kovin kipuilu ei ole hartioissa vaan ranteissa jos ne eivät saa liikettä, joten neulonta jatkuu kun sehän on niin mukavaa liikettä ja ranteille hyväksi. Koitapa jaksella ja muistaa ottaa aikaa myös ehkä johonkin uuteen asiaan joka tuo vaihtelua liikeratoihinkin.

  VastaaPoista
 7. Huh, sittenhän niskat ovatkin juntturassa, jos kutimen pistää telakalle. ;o) veri pääsee kiertämään ja lihakset joutuvat omituiseen kutomattomuus asentoon.
  Kuopuksen kahvipussilehtikorin suikaleita ommellessa vasen hartiaseutu ja niska jumittui.
  Virnuilin, jotta siitä on aikaa, kun olen lentävää batmania leikkinyt ja sohottanut käsi ojossa.
  Jep, kannattaa otta fyssarin neuvosta vaari ja tehdä harjoitukset säännölisesti.
  Minä huiskin käsitöiden taukojumppana muutaman chi kung sarjan tai tytistelen vatsatanssin yläkroppa tutinoita.
  Jonkin ajan kuluttua näemme minkälainen hihattimesta tuli.
  Pikaista toipumista!

  VastaaPoista
 8. Jumppaa ja venyttelyä pitäis määrätä meille kaikille. Pilates ja jooga ovat myös hyviä. Niissä avautuu rintaranka ja ehkäpä sitä myöten olkapäätkin alkavat hakeutua oikeaan asentoon. Pitäiskö käsitöiden tekijöillekin olla sama sääntö kuin monesti lapsille annetaan: Tunti liikuntaa, tunti käsitöitä.

  VastaaPoista
 9. joo pilates&jooga on hyvä meille käsitöiden tekijöille. Olen samoilla linjoilla kun tuulikki. Minunkin pitäisi venytellä enemmän, huomaa välillä että hartiat/niska on ihan jumissa. tunti liikunta, tunti käsitöitä :) meidän uusi sääntö?

  VastaaPoista
 10. Kannattaa neuloskella hissun kissun, ja otta mallia kissa herrasta:D Tuo Rose Mohair Luxus on ihanaa lankaa, tein siitä niitä palloja. Mulla on taas jotain vietävän vikaa blogissani kun ei päivity muiden sivuilla ja ei kommentointikaan onnistu kaikkiin blogeihin. Katsotaan miten tässä käy...

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti löytyy apua vaivoihisi, niska-hartia kipu on tosi kurjaa. Minulla auttoi, kun pakastetun papupussin laitoin pyyhkeen sisään ja niskan päälle.

  VastaaPoista
 12. Muistutit taas minuakin siitä, että pitäisi varata aika fysioterapiaan.. ;) Monesti sitä muistaa vasta kun paikat on jo niin kipeenä että niitä ei saisi jumppauttaa...

  VastaaPoista