3.11.2011

Vähän pienempi peitto

Kun aloittelin tätä toista peitto-projektiani,tarkoitus oli tehdä samankokoinen kuin ensimmäisestä,mutta jonkinlainen taisteluväsymys iski,kun uusin jäi hiukan pienemmäksi...Ja toinen syy on se,että tätä peittoa tarvitaan jo tulevaksi lauantaiksi :) Juttu on vielä hys-hys-osastoa,mutta paljastunee myöhemmin :)

Olin virkannut kaikki 56 lappua jo valmiiksi,mutta eilisen päivän aikana kokosin ja viimeistelin peiton. Kädet oli kyllä lujilla :)


Reunoihin virkkasin kiinteitä silmukoita ja pylväitä,siten sain peiton kokoa vielä hiukan kasvatettua. Kooltaan tämä peitto on n.120x90,eli siis hiukan pienempi kuin edellinen... Mutta kyllä tätä hartioilla tai jalkojen päällä voi pitää lämmittämässä :)


Suurin osa lapuista on pääväriltään harmaa,mutta kaksi poikkiriviä on turkoosipainoitteisia... Kyllä minulla tässä jotain johdonmukaisuutta on sekä virkkauksessa että kasaamisessa,vaikka saattaa näyttää aika sillisalaatilta. Huomaako kukaan,mikä yhdistävä tekijä lapuissa on? Entäs valmiin peiton kasauksessa?


                                           Lähikuvassa vielä peiton reunaa...Tässä nurja puoli käännettynä näkyviin,eikä mitään lankojenpäitä näkyvissä :) Olen tyytyväinen työn lopputulokseen,vaikka hieman suurempi olisi saanut olla. Toivottavasti saaja kuitenkin aistii kaiken lämmön ja rakkauden,jota tähän on virkattu... Se lämmittää jo sinällään :)

On tässä vapaapäivinä muutakin tehty,yhden tuubin sain valmiiksi,mutta se vietiin käsistä samantien :) Kuvia kyllä on,laitan vaikka huomenissa... Tänään ja huomenna töitä 14-22,lauantai vapaata,silloin juhlitaan kakkostyttären valmistujaisia! Tyttö seuraa äitinsä jalanjälkiä,eli uusi lähihoitaja sai opintonsa päätökseen 31.10... Tyttö asuu jo omillaan,mutta äiti lupasi juhlat järjestää,tietenkin :)

Kivaa torstai-päivää Sinullekin!

18 kommenttia:

 1. Onnea uudelle lähihoitajalle :)

  Peitto on upea. Ei ihme että kädet olivat lujilla kun tuon yhdessä päivässä viimeistelit.

  VastaaPoista
 2. Onpa ollut kova duuni saada noin nopsaan kasattua :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun lapset valmistuvat ammattiin! Onnea myös sinulle! hienon peiton teit! Onnea siitäkin.

  VastaaPoista
 4. Hieno peitto! Onnea valmistuvalle ja valmistuvan äidille. :D

  VastaaPoista
 5. Nopeaa toimintaa ja kaunis peitto tulikin! Minäkin tein eilen huivin ja piti laittaa se näytille mutta jätin sen vahingossa töihin. Huomena sitten. Onnea tyttärelle:D

  VastaaPoista
 6. Onnea äidille ja tyttärelle!
  Ihana peitto tuli ja luulis kyllä saajan arvostavan noin kaunista :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kivan näköisen peiton olet virkannut :)
  Mukavaa loppuviikkoa !

  VastaaPoista
 8. Upea peitto, ihanat värit! Ja onnittelut vasta valmistuneele lähihoitajalle!

  VastaaPoista
 9. Että näyttääkin hyvältä!

  VastaaPoista
 10. Hieno peitto! Tuubeista jään odottelemaan kuvia. Niitä minultakin on toivottu.

  VastaaPoista
 11. Hieno ja oikein kivan värinen peitto.

  VastaaPoista
 12. Nätti peitto!
  Värit ovat upeat!
  Onnittelut valmistuneelle sekä ylpeälle äidille myös, tottakai!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. On todella kaunis peitto, harmoninen! Kysymykseesi arvelen, että ainakin jokaisessa lapussa kolmas kerros on jokin voimakkaampi väri (tummansininen, punainen...) ja sitten uloin kerros taitaa olla sama kaikissa. Pidän kovasti lopputuloksesta!

  VastaaPoista
 14. Kauniinvärinen kokonaisuus! Kiva tuo punaraidallinen reunakin.

  VastaaPoista
 15. Ihanan sointuvat värit! Tuo kokoamisvaihe on todellakin homman työläin osa mun mielestä, mutta oletpa tehnyt siistiä jälkeä :)

  Ja sun lapaset on tosi kauniita.

  Mukavaa marraskuuta.

  VastaaPoista