26.12.2011

Jouluna

Tuulinen tapaninpäivä.... Täällä etelä-Suomessa myrskyää ihan kunnolla,eikä lumesta ole tietoakaan... Mutta joulu on meilläkin ollut,onneksi se ei riipu ilmoista. Tänä vuonna minullakin oli koko joulu vapaata,huomenna se arki taas siltä osin koittaa. Tänään vielä syödään jouluruokaa,tai riitä rippeitä :) Masut on pullollaan ainakin meillä aikuisilla,perheen teinit eivät vielä toistaiseksi näytä ymmärtävän hyvän päälle :) Itse olen jo vuosikausia syönyt aattoyölläkin muiden nukkuessa.Tänä vuonna vähän pakon sanelemana valvoin,kun iskias äityi vaivaamaan oikein kunnolla :( Mutta kummasti lohdutti täysi lautanen jouluherkkuja,joulukuusi sekä kehräävä kissa.


Joulussa parasta ehdottomasti on se tunnelma,mikä syntyy tuoksuista,valoista ja keskinäisestä rauhasta.Tällä viittaan siihen,että kahden teinitytön perheessä tuo rauha ei aina ole itsestäänselvyys :) Mutta joulurauhaa näytetään meilläkin noudattavan,keskinäisiä kiistoja on ollut yllättävän vähän.

Kynttilöitä meillä poltetaan paljon,niitä on joka paikassa :)

Lahjojakin tuli,pääasiassa lapsille tietysti,mutta myös aikuisille.Vanhin tytär oli löytänyt myyjäisistä äidille varsinaisen täsmälahjan :)


Selvästi käsin tehty,karkkipapereista...
Ihana,pieni neulavihko DaCapon väreissä :) Tämä tuli tarpeeseen!

Ukkokulta pääsi todella yllättämään,mies joka ei kuulemma osaa ostaa ja antaa lahjoja... Aattoillan kuluessa mies käväisi autolla,ja palasi kantaen kolmea isoa laatikkoa... Laatikoista paljastui mikroaaltouuni,kahvinkeitin ja leivänpaahdin radiolla,kaikki sitä ihanaa,punaista sarjaa..


Tästä ihanuudesta oli ihan pakko laittaa kuva :) Huomatkaa ainoa,oikea radiokanava :) Nyt sujuu keittiöhommat,kun voi samalla kuunnella radiota.

Käsityöt eivät joulunaikaan ole juurikaan edistyneet,jonkinlainen ähky viimepäivien rypistämisestä on tullut... Kahdet lapaset odottavat peukaloita,kukahan ne tekisi? :)

Tänään vielä levätään,ja nautitaan joulun tunnelmasta,huomenna siis palataan arkeen.
Mukavaa Tapaninpäivää Sinulle!


9 kommenttia:

 1. Oi, miten kaunis leivänpaahdin. Olet ollut tosi kiltti kun sait monta mieleistä lahjaa.
  Hyvää Tapania!

  VastaaPoista
 2. Tunnelmaa näkyy teidän joulussanne olevan !
  Kaunis kuusikin, koristeineen.
  Upean radion olet saanut, oikein "herkullisen" näköinen. Niin keittiöön sopiva !
  Mukavaa Tapaninpäivää sinne teille. Meillä on lunta, mutta kova tuuli !!!

  VastaaPoista
 3. Niin tuulista tosiaan on, että meidän tapaninpäivän ulkoilusuunnitelmamme menivät vähän myttyyn (kun ilmatieteen laitoksen sivuillakin varoitellaan kaatuvista puista ja lentävästä irtaimistosta). Täytyy sitten kai tänäänkin antaa lasten katsella paljon telkkua ja tyytyä itse neulomaan ;-)

  VastaaPoista
 4. Juu, teinien kanssa rauhallisuus ei ole itsestään selvä asia...Meillä teinejä on tupa täys,yksi uhmaikäinen löytyy myös :D mutta joulu oli rauhallinen <3

  VastaaPoista
 5. Kaunis kuusi. Kivoja lahjoja olet saanut. Varsinkin tuo karkkipapereista tehty neulavihko on upea.

  VastaaPoista
 6. Ihanan lahjan on miehesi antanut. Tuollainen punainen ihanuus sopisi minunkin keittiööni.

  VastaaPoista
 7. Upeita lahjoja!
  Kyllähän se (joulu)rauha on koetuksella vähän joka talossa, missä useampi teini asustaa. Voisi melkein laittaa kyltin RÄJÄHDYSVAARA. =)
  Ainakin itse uhkasin valmistaa sellaisen jollei sopu tule taloon.
  Mukavia joulukuun viimeisiä päiviä Sinulle!

  VastaaPoista
 8. Vau mikä paahdin:) Olenkin tehnyt monia neulakirjoja, tuo päällinen on hyvä idea, voisinkin joskus käyttää. Karkkipapereista olen vain pussukoita ommellut.

  VastaaPoista