6.3.2012

Jalkajuttuja

Sairasloman aikana asia,joka minua pitää ylipäätään "elossa" on käsityöt,ehdottomasti! Elämä on tällä hetkellä muuten aika hankalaa,kun olkapää ei anna nukkua kuin 3-4 tuntia yössä,ja rajoittaa muutenkin tekemisiä kovasti. Tiedän,että käsitöiden tekeminen saattaa aiheuttaa lisää vahinkoa,mutta sen on kyllä viimeinen asia,mistä tämä tyttö luopuu! Pientä valoa on tietysti näkyvissä,kun kuntoutus on enää 6:n päivän päässä...
Mutta puikkoja siis heiluttelen ja yritän pysyä positiivisena :)

Tällä hetkellä puikoilta näyttää putoilevan enimmäkseen jalkajuttuja,ja mikäpä siinä... Sisareni soitti lauantaina ja kysyi olisiko minulla yhtään valmiita sukkia. No,ei ihan,mutta lupasin tehdä seuraavaksi päiväksi valmiiksi turkoosit sukat räjähtävällä helmineuleella,joista toinen sukka oli jo valmis,ja toistakin aloitettu.Ja voi mikä savotta siitä tulikaan! Huomasin,että valmiissa sukassa olin möhlinyt jotain kantapään kanssa,ja se näytti ihan kummalliselta...Eikun purkuun koko sukka,tai siis kantapäähän saakka. Ja tein sitten ratkaisun,että helmineuletta tulee vain varteen,muuten yksivärinen. Aika ei olisi muuten riittänyt,ja luvattu mikä luvattu...


Sukat valmistuivat sovitusti,mutta minä tietysti unohdin kuvata ne! Onneksi sisko oli laittanut kuvan Facebookinn,sieltä sitten tämän ainokaisen otoksen noukin... No,väri on ainakin ihana... Ja sisko tyytyväinen...

Miehen sisarenpoika tuli lauantaina hiihtolomaa meille viettämään,ja 13-vuotias kysyi ensitöikseen,olisiko minulla hänelle villasukkia,kun VPK-harrastukseen kuulemma ehdottomasti tarvitsee ihan omat (syksyllä neuloin hänelle jo yhdet ). Mikäpä siinä sitten auttoi,vaikka minulla oli jo puikoilla yhdet säärystimet,ja kauluritilauskin odottamassa... Sunnuntaina iltapäivällä aloitin neulomaan 42-numeron sukkaa,ja maanantaina poika sai sukkansa.


Perussukka,perusharmaalla seiskaveikalla :) Onneksi keltaiset raidat antavat vähän eloa tuohonkin harmauteen...

Niin ja sitten ne säärystimet... Tilaustyö nekin,ja ei sitten tylsempi toimeksianto voinut olla;mustat,ihan perus-lämmittimet! HUOH! No,sen verran kansalaistottelematon kuitenkin olin,että neuloin valeppalmikkoa :) Eipä ne tuosta mustasta juurikaan erotu,mutta eipähän ollut ihan tappavan tylsää niiden tekeminen :) Ja onneksi ovat nopeata neulottavaa nämäkin...


Tämähän voisi olla kuva-arvoitus,jos en olisi jo paljastanut...


No tästä kuvasta sentään erottuu hieman pintaneulekin,varsinkin jos klikkaat kuvaa suuremmaksi :) 

Säärystimien alta pilkottavat minun virkatut sukkani,jotka ovat nykyään ihan lempparisukkiani! Istuvat hyvin jalkaan,ja ovat napakammat kuin neulotut...

Torstaihin mennessä on saatava valmiiksi vielä yhdet pienet sukat,ja sitten saa taas tarttua virkkuukoukkuun kaulureiden tehtailuun..

Kaulureista puheenollen,minulta on kysytty ohjetta siihen,ja lupaan tarttua haasteeseen pikapuoliin,vaikken mikään ohjeiden kirjoittaja olekaan... Tällä viikolla yritän vielä päivittää blogiini ohjeen,jos nyt ei mitään ihmeitä tapahdu :)

Aurinkoista tiistai-päivää!

12 kommenttia:

 1. Kauniita kaikkki jalanlämmittimet!
  Jaksamista olkapään kanssa!

  VastaaPoista
 2. Virkatut sukat houkuttelee kovasti. Kiva kuulla, että ne on hyvät käytössä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä vaan taidan olla super-etana----en muist akoskaan saaneeni sukkia yhdessä vuorokaudessa valmiiksi.... :O( Oot kyllä ahkera ja nopea ja hienoja töitäpä vielä tehnyt.

  VastaaPoista
 4. Nopeasti olet sukkia kilkutellut! Kauniit säärystimet.

  VastaaPoista
 5. Olet ollut ahkera. Jaksamista toipumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Sirpa. Tiedän miltä sinusta tuntuu, mutta jos et vähennä käsitöitä, niin voit joutua pahaan kipu kierteeseen. Itse jouduin samaan tilanteeseen kolme vuotta sitten ja viimein kaksi kauheaa kuukautta oli PAKKO olla ilman käsitöitä !!!

   Poista
 6. mukavan näköisiä sukkia.. etenkin nuo turkoosit on mun mieleen :D

  VastaaPoista
 7. Kauniitahan nuo on, mutta mutta annelin kanssa samoilla linjoilla, että kuuntele nyt hyvä ihminen itseäs, kipukierre ei Oikeasti ole herkkua ja sit on jo myöhäistä katua. Kirjoittanut kun on ollut monta ja monta kuukautta ilman käsitöitä ja joistakin joutunut kahden ammatin lisäksi kokonaan luopumaan... toipumista!

  VastaaPoista
 8. Perussukka paras sukka. Nopea neuloja oot tottavieköön, en voi muuta sanoa. Komppaan kyllä yllä olevia kirjoittajia siinä, että kuuntele kroppaasi. Kipu on viesti siitä, että pitäisi rauhoittua ja antaa lepoa olkapäälle. Jos ajattelen, että mun pitäis jättää käsityöt kokonaan, niin tuntuis aivan mahdottomalta. Mutta jos olkapääsi vihoittelee noin pahasti, niin ehkä tauko tekisi kuitenkin hyvää.

  VastaaPoista
 9. On sulla puikot suihkineet.
  Aivan mieletön tahti.
  Tuo keltainen antaa mukavan säväyksen tuohon tummaan harmaaseen.
  Toivottavasti kipu helpottaa pian!

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti tosiaan kipu helpottaa ja vaiva jää menneisyyteen! Sitähän voi vaikka kokeilla vähentää käsitöiden määrää ja katsoa, auttaako se vaivoihin yhtään. Tosiaan kaikkein inhottavinta on se, jos joutuu pakkolomalle lempparipuuhistaan, mitäs sitä sitten tekee?

  Ja huikeasti olet kyllä taiteillut asioita kasaan, tykkään kovasti. Säärystimet ovat kauniit, vaikka varmasti kaikessa yksinkertaisuudessaan vähän puuduttavat. Pitääköhän minunkin nyt sukkaprojektieni joutuessa tosiaan kokeilla tuota räjähtävää pintaa, se on näyttänyt sen verran kiehtovalta monessa paikassa!

  VastaaPoista
 11. Oletpas ollut ahkera! Kivoja neuleita :).

  VastaaPoista