5.10.2011

Verkkoa kaulalle

Nyt alkaa saamattomuus pikkuhiljaa hellittää,tai ainakin sain jotain pientä valmiiksi asti :) Tehdään nyt sitten näitä pikkujuttuja,kun isoihin ei voimavaroja ole. Eikä näköjään aikaakaan,kun töitä olisi liiaksi asti.. Eilen tein 14-tuntisen päivän,ensin normi aamuvuoron,ja päälle 7.n vanhuksen saunotus :) Oli kuulkaas tämä likka hiukan poikki kun kotiin pääsi :) Koko kroppaa kolottaa tällä hetkellä,kun eilinen päivä kului melko lailla jalkojen päällä. Ja sisälsi myös aaikamoisen määrän nostoja... Tänään onneksi vain normi iltavuoro,se tulee jo selkäytimestä,vaikkei voimia olisikaan :)

Mutta siihen valmistuneeseen... Kitten Mohairista neuloin tällaisen:


Miksiköhän tätä oikein kutsuisi? Periaatteessa kai huivi,mutta ompelin ympyräksi.Olisikohan siis kauluri? Näitähän nyt näkee varsinkin nuorison kaulassa,


Tätä voi käyttää näin...

....tai vaikka näin :)

Tyttäeni 15v. ihastui tähän kovasti,mikä ei ole ihan tavallista näiden tekeleideni kohdalla,teinit kun ovat tunnetusti aika vaativia ja tarkkoja siitä,mitä pukevat päälleen. Useimmiten äidin tekemät ovat pääasiassa "noloja" :) Mutta kiva jos kelpaa,mielelläni minä näitä hyötykäyttöön luovutan :)


Mallineule on maailman yksinkertaisin: 2 o yht,lk.Joka kerroksella tätä,siis pelkkää reikää reiän päälle :) Yläreunaan virkkasin "aaltoja",mutta ilman niitäkin olisi ihan hyvä...

Näitä nyt varmasti syntyy muutama peräkkäin,kokeilen erilaisia lankoja erikokoisilla puikoilla,lopputulos on varmasti aina erilainen.

Ennen iltavuoroa olisi vielä tehtävä jotain puolukoille,joita sain ystävältä 5 kg. Pakkaseen päätyy varmasti suurin osa,talven varalle,mutta jos huomenna ehtisi vispipuuroa lapsille keittää... Puolukka on ehdottomasti minun suosikkimarjani,ja voin syödä sitä vaikka litratolkulla ihan sellaisenaankin :)

Kivaa keskiviikopäivää ihan jokaiselle!

21 kommenttia:

 1. Minä meinasin juuri tämäntyyppisen huivin tehtailla itselleni jossakin vaiheessa muhkeasta villalangasta. En ensin lämmennyt ympyrämallille, mutta sain sitten yhden huivin moisessa mallissa ja hitsit, sehän olikin todella kätevä. Tämä sinun versiosi vahvistaa vain sitä tunnetta, että tällaisen tahdon neulottuna. Todella kaunis ja lanka sopii malliin erinomaisesti!

  Puolukat <3 Kun kaiken syksyn sadon voisi saada muuntautumaan säilötyksi ilman, että tarvitsisi niihin itse koskea, minä varmaan keräisin talteen kaiken minkä metsistä saisin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi! Siis oliko 1. krs: 2 oikein yhteen ja langankierto ja 2. krs. nurin/oikein? Minkäs kokoiset puikot oli sulla tässä työssä? Nimim. "utelias" :D

  VastaaPoista
 3. Kaunis on! Tuollainen olisi mukava laittaa kaulaan, kun kylmät ilmat väistämättä taas tulee!

  VastaaPoista
 4. Näyttää ihanalta ja ihanan lämpimältä!

  VastaaPoista
 5. Minjaana: Kaikki kerrokset tehdään 2oikein yht,lk.
  ei siis mitään oikeita tai nurjia kerroksia :) Puikot tässä nro 6.

  VastaaPoista
 6. Ihana !!!!
  Minä olen miettinyt mihin käyttäsin tuota lankaa varastoistani, mutta nyt tiedänkin mitä minun sukulais-naiset tulevat saamaan joululahjoiksi.Kiitos, kiitos kiitos hyvästä vinkistä

  VastaaPoista
 7. Kaunis!
  Riittikö yksi kerä huiviin? Voisi myös kulutella vanhat ja erittäin hyvin marinoituneet mohairit pois... Meidänkin tytär voisi tykätä, vaikka kranttu on myös :)
  Voimia työpäiviin!

  VastaaPoista
 8. Suloisen herkkä ja keveän näköinen :)

  VastaaPoista
 9. Tuubihuivi se on. Meillä nuoriso on noita pari vuotta käyttänyt ja näyttää todella kätevältä. Ovat tehtailleet itse niitä. Käytössä venyy jonkin verran, kohta voi kietoa useamman kerran kaulan ympäri.

  VastaaPoista
 10. Kiva tuubikaulurihuivihärpäke! :) Ja ihania nuio kuvat Boriksesta!

  VastaaPoista
 11. Ihanan keveän näköinen kuin hattaraa! :D Käsityöt tökkii täälläkin, on aina niin julmetun väsy kun tulee töistä. Kyllä kai se tästä kun tähän syksyyn tottuu. Mukavaa viikon jatkoa:D

  VastaaPoista
 12. Onpa ihanan pehmoisan näköinen!

  VastaaPoista
 13. Ja mukavan näköinen lankakin :)

  VastaaPoista
 14. Töissä tuli puhetta virkkaamisesta ja kutomisesta yms. Mainitsin, että siskollani on käsityöblogi, Silmukat solmussa. "Aa, mä oon kuullut siitä." :D Sä oot julkkis.

  VastaaPoista
 15. Suvi: Ha-haa :) Tosin me käsityö-bloggarit ollaan samaa perhettä :)

  VastaaPoista
 16. Taitaa tuon mallineuleen nimi olla verkkoneulos, semmosella hakusanalla ainakin itse oon Käspaikassa tuohon ohjeeseen törmännyt. Tosi ilmava huivi on kyllä, riippuu niin paljon langasta ja puikkojen koosta, miltä lopputulos näyttää. Itsellä samalla mallineuleella pitkiä huiveja myös puikoilla parasta aikaa.

  VastaaPoista
 17. ihana huivi, ise suunnitteilla mohair langasta tuubi huivi, monta kertaa tuo kiertyy kaulan ympärille? ja kuinka pitkät pyöröt sinulla oli? haluaisn tehdä huivin mikä menee kerran kaulan ympäri, paljonkohan tarvis puikkojen pituudeksi??

  T. Aloittelija

  VastaaPoista
 18. Mulla olisi Novita Rose Mohair lankaa 2 kerää..olisinkin kysynyt, että kuinka paljon silmukoita sulla oli tuossa puikoilla nro 6?

  VastaaPoista