9.5.2011

Kappas....Kassi ;)

Niinpä,pompsahti taas uusi kesäkassi ! Näitä vaan on niin mukava tehdä,ja syntyvät jo lähes itsestään :)
No,ei ihan,sankojen kanssa taistelen joka kerta.. En halua virkattuja sankoja,ovat niin "lerppuja",ja valmiit sangat taas maksavat omaisuuksia.

Kuvittelin keksineeni hyvänkin idean;6mm:n muovista narua,jonka päälle virkataan ketjusilmukoita. Ideahan on ihan hyvä,mutta ongelmia syntyy narunpäiden kiinnittämisessä. Yhdistän päät ensin rautalangalla,sitten vain tiukasti lankaa päälle. Mutta liitoskohdasta tulee näin aika paksu mötikkä. Lopputuloksessa se ei kovin paljon haittaa,mutta täydellisyyden tavoittelijan mieltä se painaa :)


Kokonaisuudessaan kassi on kuitenkin ihan siedettävä. Tällä kertaa en tehnyt varsinaisesti isoäidin neliötä,vaan virkkasin kukkasen,ja sitten pylväitä.Toisella puolella kukkaa ei ole.


Väriyhdistelmä on hiukan hassu,mutta pirteä tämä ainakin on :) Kuvan ottohetkellä puuttuu vielä toinen sanka ja vuorikangas,mutta hiljaa hyvä tulee...

Olkapää antaa taas merkkejä kunnostaan kiukuttelemalla,saattaa olla viisainta taas hiukan hidastaa virkkaustahtia. Sen kun täytyy kestää töissäkin,100-kiloisia kun ei sököllä olkapäällä nostella :(

Katsokaa,miten kassiin sopivia ruusuja sain eilen esikois-tyttäreltä :


Ihanaa ruokaa oli lapseni laittanut uudessa kodissaan,molemmat äidit olimme puolisoinemme äitienpäivälounaalla eilen. Ihanaa katsoa,miten lapset aloittavat itsenäistä elämäänsä ja pärjäävät omillaan! Ja minä onnekas saan nähdä tämänkin kaikkiaan viisi kertaa! :) Tosin vielä on matkaa siihen,ennenkuin kaikki ovat omilla jaloillaan,mutta hyvällä tiellä ollaan!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

13 kommenttia:

 1. Noita kassejahan sieltä putkahtelee ihan kuin liukuhihnalta ;) Oletkos ajatellut kassitehtaan perustamista? =D Aurinkoisen lämpimiä päiviä sinne!

  VastaaPoista
 2. Nää on niin ihania kaseja,ja millä vauhdilla teet näitä vau :)

  VastaaPoista
 3. Siis kasseja:)pieniä kirjotus virheitä :D

  VastaaPoista
 4. Voi kun kauniita ruusuja! Ja kyllä tuo kassikin on kaunis ;)
  Oletkin ehtinyt päivittämään niin monta tekstiä tänne jo, että en ole ehtinyt samaan tahtiin lukea.. Yritin vähän pitää vapaata tietokoneesta viikonloppuna..
  Niin ne lapset kasvaa, meilläkin vanhin alkoi ystävänpäivänä seurustelemaan ja nyt jo ehti eroamaankin.. Vaikka eihän se vielä ole 16-kaan, joten siinä iässä ehtii vaikka mitä... Mukavaa päivänjatkoa! :)

  VastaaPoista
 5. Kivan näköinen ja raikkaan värinen kesäkassi:)

  VastaaPoista
 6. Oikein kaunis! Kokeile vanhoja sähköjohtoja sangoiksi.....!

  VastaaPoista
 7. Wau! Sinullahan on siellä oikein kassitehdas käynnissä:)

  VastaaPoista
 8. Onnistunut kassi. Joo, on se hienoa kun lapset kasvaa ja huomaa, että pärjää ilman äitiä. Minun molempani ovat jo omillaan valmistumassa just ammatteihinsa.

  VastaaPoista
 9. Komea kassi tulossa, itsekin olen miettinyt tuota sankaongelmaa...ostetut sangat ovat tosi kalliita ja jos jostain kieputtelee, niin tulee tosiaan epätasaista.....

  VastaaPoista
 10. Ja taas tuli kaunis kassi! Kuule, käypäs Etolassa, sieltä voisi löytyä eri paksuisia ja eri vahvuuksia olevia kumi- tai muoviletkuja. Olen usein ajatellut tehdä sellaisesta laukun sankojen sisuksen. Kokeile!

  VastaaPoista
 11. Ihana kassi. Minä osallistuin kesäkassivaihtoon.

  VastaaPoista
 12. Nätti kassi.... nuo sangat on hyvän näköiset :)

  VastaaPoista