11.6.2011

Tuskaista tekemistä

Tämä aamu alkaa valituksella... Jatkuvasti sanotaan,ettei helteestä saa valittaa,koska sitä on niin harvoin..Ei meillä paukkupakkasiakaan ole sen useammin,mutta niistä on lupa valittaa! Minä olen syksyihminen,nautin sateesta ja tuulesta,mutta myös talvi on ihanaa aikaa! Kesäkin on kiva,kun on valoisaa ja vihreää,mutta tällaiset helteet ovat minulle yksinkertaisesti liikaa! Yöunet ovat mitä ovat,kun makuuhuoneessa on + 35 öisin... Ja neulominen on liki mahdotonta,kun lanka ei yksinkertaisesti kulje puikolla,nitisee vaan nihkeästi...Ohut virkkauslanka on ainoa,mikä jotenkuten juoksee vaivatta sormien läpi..

Helteestä huolimatta sain eilen sitkeydellä kämmekkäät valmiiksi.Eipä tarvinnut paljon kostutella valmiina,kun olivat hiestä kostuneet jo tekovaiheessa :)


Lanka sitä kirpparilta ostettua Novitan vanhaa mallistoa,jotain mohairlankaa,ihanan pehmeätä. Tuo sotku tuossa keskellä on palmikko,jos ette ihan heti tajunneet :) Palmikot ovat minulle vielä haasteellisia,mutta pikkuhiljaa meinaan nekin kesyttää :) Ranteisiin virkkasin reunuksen.


Apukädet nukkuvat vielä,siksi vain toinen käsi ja kämmekäs kuvassa :)

Tänä aamuna heräsin jo klo 6.00,aamuaurinko ja lintujen konsertti tekivät tehtävänsä... Aloitin uuden KYHäilyn,kun luulin,että aamusta olisi viileämpää neuloa lämmintä lankaa. Ehei,ihan samanlaista nihkuttamista se on nytkin! Mutta alun sain puikoille,jatketaan sittten,kun on viileämpää...Sukka tulossa,sama malli kuin pinkissä seiskaveikassa. Lankana Rose Mohair,näistä tulee siis sellaiset ihailusukat,joita käytetään vain makoillessa,lanka kun ei kestä kovin paljon kulutusta :) Ja ehkä joku saa talveksi näistä unisukat,itse en missään tapauksessa pysty sukkia jalassa pitämään nukkuessani!

Kuuma on jollain toisellakin meidän perheessä,mutta tämä mies ei valita!


Kissaherra löytää kyllä asennot,joissa itseään tuulettaa :) Olohuoneessa meillä on kattotuuletin,joka tuntuu parhaiten tuossa sohvan nurkassa.
Tänään olisi helteestä huolimatta tartuttava imuriin,ja jospa vaikka silittäisi kasan vaatteita,ettei liian helpoksi menisi? :)

Hauskaa lauantaipäivää,Ystävät!

16 kommenttia:

 1. Kauniit kämmekkäät:)
  Minäkin olen syksy ihminen, mutta jotenkin kyllä nautin näistä helteistäkin! Yöt kyllä on melkoista tuskaa, mutta onneksi on siunattu melko hyvillä yöunilla meikäläistä;)
  Laitahan mulle sun osoite tulemaan niin saan huivin postiin:) lilanposti (at) gmail piste com on osoite:)

  VastaaPoista
 2. Tuo muuten on totta, että pakkasista saa valittaa, mutta helteistä ei :-(. Itse en myöskään pidä näistä helteistä, mutta meillä on onneksi ilmalämpöpumppu, jolla taloa viilennetään. Jotkut sanovat, ettei sitä saa siihen käyttää, että talven sähkölaskuhyöty menee siihen, mutta meillä isäntä sen yöksi laittaa viilentämään taloa, joten mitäpä minä siihen sanomaan vastaan :-)

  Ihanat kämmekkäät. Minä neulon helteillä villalangasta. Se ei natise eikä hiosta!!

  VastaaPoista
 3. Ihanat lämmittimet,palmikot on mun juttu:) Meillä on makkari pohjoiseen, joten ei kuumu onneksi helpolla.Purin sen liinan tekeleen ja aloitin uudelleen, nyt näyttää hieman tuolta, kuin tuo sinun liina noiden rannekkeiden alla...

  VastaaPoista
 4. Hehee, hieno tuuletus :).

  Minä taas tykkään tästä kelistä, mutta kyllähän se liian kuumaksikin voi mennä, jos ei saa yöllä viilennystä yhtään. Meikällä on nyt viides päivä ilman villasukkia tänä vuonna :D.

  VastaaPoista
 5. Itse tykkään värkätä palmikoita ja tuntuuhan tuo sinultakin sujuvan!

  VastaaPoista
 6. Kauniit ranteenlämmittimet! Täällä on kyllä ihan sama ongelma, kuten varmasti kaikilla meillä neulojilla, että langat ei luista näillä helteillä... Kyllä kissat tietää miten loikoilla rennosti :)

  VastaaPoista
 7. Voi kun kauniit kämmekkäät. Siirry nyt suosiolla puuvillalankoihin :)

  Minä tykkään keväästä ja kesästä ja syksyn sekä talven haluaisin nukkua talviunta :))

  VastaaPoista
 8. Nätit tuli lämmittimistä. Miekään en tykkää helteistä, enemmän tykkään syksystä. Neulominen ei kiinnosta yhtään näin kuumalla, eikä oikeastaan mikään muukaan tekeminen. Tänään olen vain pessyt pyykkiä ja väliajat maannut ropelituulettimen edessä sohvalla katsoen kissaohjelmia Animal Planetilta :) Meneehän se loma näinkin, onneksi ei tarvi olla töissä :)
  Ihana kisuliini :)

  VastaaPoista
 9. Suloiset kämmekkäät, taatusti lämmittävät mukavasti sitten, kun se aika tulee :)
  Minä olen siitä hassu, että pidän ihan jokaisesta vuodenajasta. Keväällä hoen, että kyllä on kivaa ja sama juttu sitten kesällä, syksyllä ja jopa talvella :)

  VastaaPoista
 10. Tulipa niistä kämmekkäistä ihanan pehmeän näköiset.
  Sukan kaunis kuvio sopisi kämmekkäisiinkin.
  Onpa kisulla mainio asento, oi että.

  VastaaPoista
 11. Kauniit kämmekkäät!Meillä kans meiän kissaherrat tykkäävät tuuletella samalla tavalla :)

  VastaaPoista
 12. Nauroin äänen kun näin Boriksen tuulettelemassa itseään! Suloiset sukat tulossa ihanan hempeästä vaaleanpunaisesta langasta. Ja hieno liina sukan alla!

  VastaaPoista
 13. Mie oon sitä mieltä, että saa valittaa joko kuumasta tai kylmästä, mut ei molemmista ;) Valitan siis suureen ääneen koko kesän tästä helvetillisestä helteestä, ja talven paukkupakkasilla käperryn tyytyväisenä viltin alle villasukat jalassa ja kahvikuppi kourassa!

  Kauniit kämmekkäät, ihan tunnistettavissa oleva palmikkokin ;)

  VastaaPoista
 14. Hei!

  Minusta jokainen valittaa mistä haluaa, sitten säästä tai sen puutteesta. Mä itse tykkään talvesta ja kyllä mulle nämä helteetkin kelpaa, syksykin on kiva, kunhan ei ihan kokoaikaa sada. Käsitöiden teko on tosin haasteellista näin helteellä, kädet hikoaa ja lanka ei oikein juokse. Tauot auttaa aina hetkellisesti ja pianhan se syksyn viileys sieltä jo saapuu.

  Kivat kämmekkäät olet neulonut!

  VastaaPoista
 15. Kauniit kämmeekäät ja sukan alku. Mulla tuuletin tuulettaa koko ajan päin niinsanotusti näköä. Joten kuten sitä jaksaa siinä jotain tehdä vaikka on kyllä jäänyt vähämmälle viime päivinä. Mainio tuuletus asento kissaherralla:)

  VastaaPoista
 16. Kissa osaa kyllä näyttää tuulettamisen mallia :D. Ikävä että kärsit näistä keleistä, mutta ensi viikollahan alkavat taas Suomen kesäsäät ;) Meillä on ilmalämpöpumppu viilentämässä makuutiloja ja minä nautin muutenkin helteestä - kuten myös niistä paukkupakkasista.

  VastaaPoista