2.7.2011

Hellettä ja villalankaa

Nyt täytyy taas aloittaa valittamisella... ei ole meikäläisen kelit tällaiset helteet,ei! Ja miksi ei sais muka valittaa? Minä nyt yksinkertaisesti tykkään enemmän syksystä ja talvesta! Viime talven pakkasilla en vakittanut,on paljon helpompaa laittaa vaatetta lisää,kuin ottaa olematonta pois! Meidän huushollissa ei ole mitään ilmalämpöpumppuja,jotka pitäis ilman viileänä. Kaksikerroksisen talon yläkerrassa,peltikaton alla on sitten mukava nukkua,kun aurinko on porottanut koko päivän! Tänäkin aamuna sisälämpötila + 32... Onneksi sentään suihkusta tulee vielä kylmää vettä... Suihkussa on käytävä silläkin uhalla,että kohta alkaa muistuttaa korppua... :)

Siinä siis tämän päivän valitusosasto,jopas helpotti! :)

Kovin paljon ei eilen kyennyt tekemään käsitöitä,kun ohuemmatkin langat nitisivät sormien välissä,ja hiki tippui silmille niin,ettei tahtonut mitään nähdäkään.. Mutta sitkeästi yritin KYH-sukkaa neuloa,tuloksena ehkä kymmenkunta kerrosta... Yhden uuden aloituksen sain tehtyä,keskeneräisten pohjattomaan koppaan...


Tylsääkin tylsempää,taas Fifi... Nyt puuvillalangasta,sentään jotain uutta :) Minä en vain yksinkertaisesti ymmärrä niiden vaikeampien ohjeiden tai kuvioiden päälle! Jos joku tietää helpon,suomenkielisen ja mielellään ilmaisen ohjeen kauniiseen huiviin,niin vinkkejä vastaanotetaan,kiitos!

Jotta tämä nyt ei ihan negatiiviseksi menisi,tähän loppuun laitan päivän huumoripläjäyksen. Yllätin eilenaamulla kissaherran taas pahanteosta :


Boris on ennenkin pitänyt tätä samaa lankaa tyttökissana... Ennen joulua neuloin tyttärelle kauluria,ja kissa oli sotkenyt koko vyyhdin ihan sekaisin :) Nyt kerin langan kerälle,mutta eipä tuo kollia haitannut. Kerä toimitti hyvin kissanniskan virkaa... Ei ole ressukka oikein tajunnut,että miehisyys on viety jo aikaa sitten... :)

Tämä lähtee nyt suihkuun,jos sen jälkeen pystyis edes puoli tuntia istumaan sohvalla neulomassa...Lämpötila täällä Espoossa on tähän aikaan jo + 24...

Hyvää viikonloppua ihan jokaiselle!

18 kommenttia:

 1. :D Meidän entinen poikakissa rakasteli aina mun kylpytakkia. Voi että se oli säälittävää. Se roudas sen aina sängyn alle ja oli ihan nolona jos yllätettiin. Nyt poika on uudessa kodissa (tytöllä puhkes allergia) ja siellä kuulemma sillä on uuden emäntänsä torkkupeitto tyttöystävänä. XD

  VastaaPoista
 2. Ei mullekaan nää helteet sovi. Toiveena olisi sellainen +23 astetta.

  VastaaPoista
 3. :D Loppukevennys oli kyllä hauska. Joskus on hyvä kirjoittaakin ulos niitä kenkuttavia juttuja, jotta olo paranee. Toivottavasti lämpötila laskisi hieman juu, meilläkin on sisällä +28 astetta ja risat.

  VastaaPoista
 4. Kyllä nämä helteet koettelee minunkin sietokykyä, mutta yritän vain ajatella positiivisesti... Ja kun kerran muutenkin jo hikoilee niin nyt on hyvä syy kuntoilla :) Ei tuo Fifi minusta ole mitenkään tylsä..

  VastaaPoista
 5. Ihan kuin miun sanat! Miekin tykkään enemmän syksystä ja talvesta. Ja jos näistä helteistä valittaa, heti on joku nälvimässä.
  Viime yö oli tuskaa, sisällä 31 lämmintä ja valvoin ainakin kahteen: kävin syömässä ja täytin yhden ristikon klo 2, kun en saanut unta :)
  Nyt on ulkona jo 26...sisälämpöä en ole edes katsonut...

  VastaaPoista
 6. Samoin täällä helle haittaa nukkumista. Meillä on musta huopakatto ja ilta-auringon puoleinen talon pääty. Yläkerrassa voisi olla kiuas, niin olisi sauna valmiina...

  Minustakaan Fifi ei ole tylsä, mutta jos itse vaihtelua kaipaat, muistaakseni Lehmus-huivi oli vähän samaa vaikeustasoa ja tyyliä.

  VastaaPoista
 7. tultiin yöllä Englannista, siellä oli kiva lämpötila +17 astetta! Kyllä tämä taas on tätä, mutta yritän olla valittamatta! Yöt ovat tuskaisia....
  Eikä huvita neuloa, ei yhtään, kun kädet ovat hikiset.

  VastaaPoista
 8. Höyryjen päästö helpottaa :).

  Minä taas nautin mahdottomasti lämmöstä, mutta käsitöiden teko ei luonnistu, kun kädet ovat nihkeät koko ajan...

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 9. Kyllä helteestä saa valittaa jos siitä kärsii. Minä puolestani valitan sitten taas syksyn ja etenkin kevään kurakeleistä :D Meillä on ilmalämpöpumppu ja se auttaa todella paljon, samoin kuin laattalattia koko alakerrassa.

  VastaaPoista
 10. Meillä täällä pohjoisessa vähän viileni, kun eilen alkoi ukkostamaan, mutta tänään taas siivotessa hiki virtasi, taitaa olla edelleen ukkosta ilmassa. Minäkään en niin helteistä piittaa, kun tulee niin vetämätön olo ja tekemistä kun olisi tässä loman alkajaisiksi enemmän kuin tarpeeksi. Hyvää viikonloppua kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 11. Söpö kissa! Hyvää kesän jatkoa, kaikesta huolimatta, toivottelee romulyyli-riitta.

  VastaaPoista
 12. Kaunis Fifi tulossa!
  Rohkeasti vaan kokeilemaan Revontulta! Se on helppo, kun alusta selviää!
  Meille hommattiin viime kesän loppuhelteillä ilmalämpöpummpu, ja nyt on sisällä ihan mukavaa. Ulkona jaksan vähän aikaa aina kerrallaan istua varjossa, mutta kyllä minä silti näistä keleistä tykkään. =)

  VastaaPoista
 13. Ihana huomata että on muitakin jotka eivät pidä helteestä. Joskus joku yrittää sanoa että ei saa valitta, mutta siihen totean että minä saan. En talven pakkasilla valittanut kertaakaan, kun muut jo 5 asteen pakkasilla valittivat kylmyyttä, kun eivät raukat osaa pukea päälle. Mutta kun olet jo napasillasisi, mistä enää helteellä vähennät. Onneksi säätiedotus lupasi helpotusta, ainakin vähän. Kiitos kommenteista ja vierailuistasi blogissani!

  VastaaPoista
 14. Sisar julistaa väkevästi, aamen! ;) Siis noista helteistä. Meillä on vuokra-asunto kerrostalossa, ei tosin ole missään nimessä pahimmasta päästä ilmastointi täällä, mutta silti liian lämmin, eikä tilanteeseen voi itse vaikuttaa. Eikä auta pitää ikkunoita auki, kun ulkona on lämpimämpi kuin sisällä. Mulla alkaa sydämen rytmihäiriöt aina kun lämpötila kohoaa yli +20, ja se vie lopulta sitten voimat. Plus että astma ei siedä tätä pölyaikaa, ja on sitten valittava, haluaako nukkua öisin ikkunat kiinni ja kärsittävä unettomuudesta hikoilun ja epäsäännöllisesti tykyttävän pumpun kanssa, vai avaako ikkunat ja herää seuraavana aamuna hengitystiet tukossa... Syksy ja talvi pian tänne, kiitos! :)

  Voi tuota teidän kissaa! :) Mun lapsuudenkodissa oli yksi kissapoika, joka meille tullessaan piti yhtä villaponchoa ensin emonaan eli lutkutti peittoa tissinä, ja sitä jatkui pitkälle pentuajan jälkeen, kunnes huomattiin, että poncho muuttui vähitellen tyttökaveriksi... ;) Äidin luona käydessäni, kun viluissani nappaan sen ponchon harteilleni, on pakko varmistaa, että onhan äiti pessyt sen ponchon sen jälkeen, kun aika on kissasta jättänyt. ;) Lapsuudenkotini on muuten ainoa paikka maailmassa, jossa palelen myös kesällä, ja talvipakkasilla pitää käydä välillä ulkona lämmittelemässä, jos sisällä ei tarkene. :D

  Kiva hellehattu tuossa aiemmassa postauksessa, minähän tein samalla mallilla myös hatun muutama viikko sitten. :)

  VastaaPoista
 15. Güzel bir model..ellerine sağlık.

  VastaaPoista
 16. Minä taas nautin helteistä. Sisätyöt jää tekemättä.

  VastaaPoista
 17. Nautin helteestä siksi, että se auttaa särkevään käteeni. sade ja koleus, tuuli ja kylmyys on pahinta. Mutta kyllä, kyllä vähän vähempikin riittäisi:)Meillä on leikatut tyttökissat, nuorempaa on varottava, ettei innostu langoista<3

  VastaaPoista
 18. Tuttua touhua. Meillä oli kissa jonka nimi oli usko tai älä Romeo ja hän oli pikimusta ihastus. Hänelle neuloin omat pienet liinat joita hän piti fiiliksestä riippuen tyttöystävänään tai pentuinaan. Eli joko hoivasi tai "rakasteli" leikkauksesta huolimatta.

  VastaaPoista