2.8.2011

Raita-Olgat

Muutamat ihmettelivät eilen vauhtiani :) Valotan ihan ensimmäiseksi vähän asiaa: kyllähän valmista syntyy,kun istuu pyllyllään 8h/pvä ja neuloo vaan :) Ensin pari vapaapäivää,ja nyt pari saikkupäivää..
Ja asiaan on varmasti vaikuttanut sekin,että aviomies on ollut viikon reissussa Pohjois-Karjalassa :)

Ja luvalla sanoen käsitöiden tekeminen on heti jostain muusta pois.... Huusholli huutaa siivousta,ja tänään siihen huutoon on viimein pakko vastata... Huomenna menen töihin,ja tänään tulee mieskin kotiin :)

Mutta käsitöihin palatakseni...Samalla vauhdilla syntyivät vielä nämä Olgat.

Seiskaveikan raitalangasta tulos oli aika hassunhauska :) Nilkkaresorit ja kantapäät tikuttelin Mayflower Softista,kun sattui olemaan just sopivan väristä. Saas nähdä,kuinka lanka kestää kulutusta...

Ajattelin nämä tyttärelleni syntymäpäiväksi,hän täyttää 6.pvä 22 v. Neiti on parhaillaan partioleirillä,niinkuin aina synttäreillään viimeiset 13 vuotta..Nuorimmainen menee isänsä kanssa sunnuntaina leirillä vierailemaan,niin saa viedä nämä mukanaan.

Lähikuvasta näkyy hyvin tuo Olgan kuvio...


Aina ihmettelen,kuinka niin helpolla mallineuleella saa noin näyttävän kuvion aikaiseksi... Ja näiden sukkien ideahan on juuri tuo siksak-reuna,joka syntyy tosiaan kahta kerrosta vuorottelemalla,kavennuksia ja langankiertoja vain... Tällä mallilla täytyy joskus kokeilla vaikka puseroa,helmasta saa näyttävän aika helposti.

Eilen kasasin kaikki KyJy-työni keittiön pöydälle,ja otin tietokoneesta esiin listan... Yksitellen kävin kaikki keskeneräiset läpi,ja sain listan kuntoon. Valmiita töitä on 7 kpl,ja kaksi aloitusta vielä puuttuu.Mitäköhän keksisi? Onneksi aikaa vielä viikko,täytyy penkoa lankavarastoja,ja miettiä ideoita.

Sain eilen tunnustuksenkin,mutta palaan siihen huomenna... Jos nyt hetkeksi istuisi sohvalle neulomaan,ja odottaisi että nuoriso herää,sitten alkaakin vimmattu siivoaminen. Flunssa hieman hidastaa tahtia,kurkku on ihan julmetun kipeä! Mutta lihakset tuntuvat jo paremmilta,joten eiköhän tämä tästä... Ja oli muuten ihana herätä yöllä,ja huomata palelevansa :).Lämpötila makuuhuoneessa "enää" + 26,voi jopa lakanan alla nukkua :) Oi syksy,tule jo!

Aurinkoista elokuun alkua Sinulle!

23 kommenttia:

 1. Kyllähän sitä saa aikaa neuloa, kun perhe on Pohjois-Karjalassa - minun perheeni lähti eilen Joensuuhun :D Kiva malli tuo Olga, vähän kuin Jaywalker joka on minun perusraitalankamallini.

  VastaaPoista
 2. Todella ihanat sukat! Olisipa joskus noin ruhtinaallisesti aikaa tehdä käsitöitä, mulla tuo ukko on aina "häiritsemässä" tätä harrastusta!

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla "kaikki" täällä meillä! Ilmankos sitä valmista sitten muualla syntyy :D
  Olga-sukat on aina kauniit. Itekin oon muutamat tehnyt ja varmaan taas teen yhet tähän KyJyyn. Helppo malli ja upea!
  Hoosiannaa huutaa meijänkin koti. Pikkuisen aina yritän jotain kohtaa sipaista, mutta enneku oon saanu kaikki KyJyt alulle, en alotakaan isompaa siivousta. Sitten vasta :D

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! Malli on kyllä kiva.

  VastaaPoista
 5. Kivat sukat ja tsemppiä siivoukseen! Mulla on tänään vuorossa vaatehuoneensiivousurakka. Saattaa samalla löytyä jopa muutama lankakerä, jonka olemassaolon olen jo unohtanut ...

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat... Hui! Sulla on jo valmiita KyJyjä... *piiloutuu pöydän alle ja katselee pelokkaana koria jossa on vaan aloituksia* =))

  VastaaPoista
 7. Kivat sukat! Saisit muuten tuosta kavennusraidasta tasaisemman, jos tekisit ylivetokavennuksen sijasta ssk-kavennuksen :)

  Täällä on toinenkin syksyn odottelija, syksyhetitännenyt!

  VastaaPoista
 8. Ihanat Olgat! Raitalanka sopii siihen niin hyvin.

  VastaaPoista
 9. Tosi hienot sukat! 8 tuntia neulomista päivässä, huh huh! Miten kätesi kestävät? (olen elätellyt toiveita, että minun kipeytyvä ranteeni kipeytyisi siitä, etten neulo tarpeeksi...)

  VastaaPoista
 10. Kauniit Olga-sukat.Kyllä olet jaksanut kovasti neuloa:) Itse en ole saanu muutamaan päivään neulottua ollenkaan:)

  VastaaPoista
 11. Sukat ovat kauniit. Minäkin haaveilen pitäväni lomapäivän, jolloin saisin tehdä täyden työpäivän neuleiden parissa :) Minäkin odotan jo syksyä, eilen oli mukava olla vattupuskissa kun paleli :)

  VastaaPoista
 12. Nuo ovat tosi kauniit ja kiva, että kantapää on yksivärinen, rauhoittaa kivasti. taidan kaivaa olga"reseptin" esiin!

  VastaaPoista
 13. Kylläpä tuli kauniit sukat! Tuo seiskaveikan raita sopii näköjään moneen malliin. Pitäisikö kokeilla itsekkin tuota Olga-sukan mallia. Koitappa parantua ja mukavaa päivän jatkoa:D

  VastaaPoista
 14. kauniit on olgat ;)
  mukavaa siivouspäivää!!

  VastaaPoista
 15. Meillä taitaa olla samanlaiset nämä päivät kun minäkin eilen päivitin tuota Kyjy-listaa ja neuloin koko päivän :) Kivat sukat taas kerran!

  VastaaPoista
 16. Hienot!
  Yksinkertsiinen on usein kauneinta.

  VastaaPoista
 17. Kauniit sukat ja ihanan väriset :)

  VastaaPoista
 18. Upeat Olgat ja kivan väriset:)

  VastaaPoista