21.10.2011

Ekat VIRKATUT sukkani!

Kun eilen sain käsiini Novitan Sukkalehden,iskin silmäni ensimmäiseksi virkattuihin sukkiin. MITÄ?-voiko sukkia tehdä virkkaaamalla? Tuntui hullulta ajatukselta ainakin kantapään osalta,mutta koska näyttivät ihan oikeilta villasukilta,päätin kokeilla... Täytyy tunnustaa,että en ymmärtänyt aluksi hölkäyksen pölähdystä kantapään ohjeesta,mutta päätin sitten laittaa ohjeen syrjään,ja kokeilla ihan omin neuvoineni. Ja TADAA,sain kantapään aikaiseksi :)


Olen niin ylpeä itsestäni! Kauniimmatkin voisivat olla,mutta ei näissä mitään suuria virheitä ole...


Tuntuvat kyllä hiukan napakoilta jalkaan,syy lienee siinä,että minulla oli puoli numeroa pienempi koukku kuin ohjeessa. Meinaan kokeilla,mitä huuhteluainevedessä huljuttaminen ja pingotus märkänä saa aikaan...


Pinta on siis tämän näköistä... Meinaan seuraavat virkatut sukkani tehdä ohuemmasta langasta,ja jätän tuon neulotun resorin pois... Saas nähdä miten ideani toimii..

Kyseisessä sukkalehdessä oli muitakin kivoja ohjeita,joita aion kokeilla. Kiva löytää vähän uusia malleja,ettei aina tarvi niitä perusjuttuja tikutella :)

Viikonlopusta on tulossa rauhallinen,tällä kertaa isäntä lahtee Pohjois-Karjalaan viemään lainalapsena ollutta koululaista kotiinsa. Ja toinen tyttäristä huitoo myös maailmalla koko viikonlopun :) Minulla on siis aikaa neuloa tai virkata ihan rauhassa :)

Ihanaa viikonloppua kaikille!

9 kommenttia:

 1. Kiva kun tykkäsit virkatuista sukista. Minä taas olen virkannut jo pikkutyttönä koulunpenkillä sukat. Ne oli tosi kestävät.

  VastaaPoista
 2. Minulla on tuon mallin "sisarmallilla" (eli lehden ohje p1; tuo sinun virkkaamasi oli p2) virkatut tossut. Nyt koukulla on nuo samaiset sukat kuin sinullakin. Muihinkin virkattuihin sukkamalleihin olen törmännyt, niistä tulee jotenkin tossumaisemmat kuin neulotuista.

  VastaaPoista
 3. Ihanat !
  Osaisinkohan minäkin, kun tuo neulominen on niin vastenmielistä :)
  Mukavaa viikonloppua Sinulle !

  VastaaPoista
 4. Mukavat sukat ja varmasti lämpöiset. Katselin myös isoäidinneliökämmekkäitäsi, ne ovat upeita ja kauniita.

  VastaaPoista
 5. Hienot!
  Eipä ole koskaan tullut sukkia virkattua, vaikka virkkaamisesta tykkään melkein enemmän kuin neulomisesta.

  VastaaPoista
 6. Virkatusta tulee aina vähän paksumman ja napakamman tuntuista. Hienot tuli näistä.

  Olen joskus virkannut esim. kesäsukkia pylväillä, niissä ilma kiertää :).

  Viikonloppuja.

  VastaaPoista
 7. OOOH miten UPEAT ja varmasti lämpimät. Itse en ole koskaan virkannut sukkia.(Tein Mimosalle villatennarit virkkaamalla) Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 8. Hauskat sukat :) Pitäisikin tehdä tuollaiset vähän tiiviimmät sukat toisten villasukkien päällä pidettäväksi. Minäkö viluvarvas ;)

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat! Pitääkin kokeilla joskus tuota ohjetta!

  VastaaPoista