25.10.2011

Hupsis-osastoa :)

Veikkaanpa,että jokaiselle käsityö-ihmiselle on joskus sattunut "työtapaturmia",eli ihan kaikki ei ole mennyt putkeen :) Yleensä vain nämä tapaukset jäävät esittelemättä,tai korkeintaan niistä mainitaan sivulauseessa. Itsekin pedanttina luonteena pyrin täydellisyyteen,enkä salli itselleni virheitä. Olen mestari purkamaan ja aloittamaan uudestaan. Nyt kuitenkin esittelen yhden epäonnistumiseni,joka ei kuitenkaan oleellisesti vaikuta käyttömukavuuteen... :)


Rose Mohair-sukat,jotka tein värillä,jota ei tällä hetkellä enää kaupasta saa. Arvioin,että lanka riittää yhteen pariin,sillä sitä löytyi pieni nöttönen lisää. Tai niinhän minä luulin... Vasta kun päättelin sukkia,huomasin,että toisessahan on aivan erivärinen kärki! :) Voi sitä rumien sanojen määrää! Hetken harkitsin jopa sukkien heittämistä roskiin,mutta kun sovitin niitä jalkaani,en sitten raaskinut... Voinhan minä itse näitä käyttää,illalla pimeässä :)

Kyllä se väriero tuossa vasemmassa sukassa hyvin näkyy... Mutta kun muuten ovat melkein täydelliset,niin pikkutarkka luonteeni sallii nyt tämän mokan :)


Olen tällä mallilla tehnyt monet mohair-sukat,jostain Novitan lehdestä sen joskus bongasin... Kävelemistä nämä eivät kovin hyvin kestä,mutta unisukkina ovat mainiot.

Tänään pääsen vihdoin töihin parin viikon pakollisen levon jälkeen :) Fysioterapeutilta sain hyvät jumppa-ohjeet,ja lääkäriltä kehoituksen hakea Kelalta kuntous-kurssille pääsyä. Tuntuu kivalta,kun vaivani otetaan vakavasti,vaikkei mitään konkreettista vikaa olekaan löytynyt. Siis röntgenissä ja ultra-äänessä....
Kaivelin piirongin laatikosta käsipainot,ja pian tämä tyttö jumppaa kuin riivattu :) No joo,alkuun täytyy ottaa varmasti rennommin,kipu estää kovan rehkimisen vielä...Mutta uskon,että sitoutumisella ja kovalla työllä olkapää saadaan ainakin sellaiseen kuntoon,että sillä tekee raskasta työtä vielä sen vaadittavat 15 vuotta.

Työt alkavat vasta klo 14,joten minulla on vielä hyvää aikaa heilutella virkkuukoukkua ja nauttia aamun hiljaisista tunneista...

Huisinhauskaa tiistai päivää juuri Sinulle!

16 kommenttia:

 1. Kiva että olkapääsi on paremmassa kunnossa.

  Sukat ovat tosi kauniit. Ymmärrän kyllä hyvin että harmittaa jos väriero on huomattava. Minä olen muutaman vuoden neulonut sukat kärjestä aloittaen, joten jos lanka uhkaa loppua kesken, tulee sitten vain vähän lyhyemmät varret :D

  VastaaPoista
 2. Itelläki joskus tulee vastaavia harmituksia. Onneksi ne on ohimeneviä. :P Kauniit sukathan ne silti on ja asiansa varmasti ajavat, vaikka väri ei ihan kohillaan olekkaan. :D

  VastaaPoista
 3. Hienot sukathan nuo on ja eikö se nykyään oo muotia, jos on eriväriset sukat? ;)

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat ja kaunis malli! Ei tuollaisella pienellä värierolla ole väliä. Nykyäänhän voi vaikka kulkea erivärissä sukissa. Mulla sitten on kans olluttänään tuota hupsis osastoa. Tuntuu ettei mikään luonaa. Nyt välillä kahvia ja keksiä ja taas eteenpäin. Alotin nimittäin minäkin virkattuja sukkia enkä oikeen tajua sitä ohjetta. Leippoisan letkeää päivänjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. En erota värieroa,tarttisko antaa periks ja mennä otikolle ;D tihrustin ja tihrustin mutta ei näy...Kauniit nuo on ,ilman muuta pidät päivänvalonkin aikaan!!

  VastaaPoista
 6. Unisukissahan värierolla ei niin ole väliä, tuskin Nukku-Matti on niin turhan tarkka :) Niissä sukissa on pääasia että ovat sopivan lämpimät ja mukavat. Ja kun nuo ovat kuvioltaan niin kauniit niin eihän väriero enää haittaa :) (tiedän kyllä tunteen, minulla on noita töitä vähän valitettavan usein)

  VastaaPoista
 7. Langan loppuminen kesken harmittaa kyllä joskus tosi paljon. Minä olen silloin purkanut ensimmäisen sukan kärjestä vähän ja tehnyt molempiin sitten eri värillä kärjet. Josku teen kantalapun eri värillä varmuuden vuoksi ja kärkeen sitten myös kantalapun väriä. Kärjestä aloitettuja en ole tehnyt. Sillä tavalla saisin kyllä käytettyä langan tarkoin loppuun.
  Kauniit nuo sukat kyllä ovat enkä minä sitä värieroa huomannut, vaikka yritin katsoa. Mistähän tuon kuvion ohjeen voisi löytää. Minulla on vähän samantapainen, mutta tuo on mielestäni nätimpi.

  VastaaPoista
 8. Mä tein samalla mallilla Maija-langasta tyttärelleni. Sun sukat on kyllä suloiset värierostaan huolimatta :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat sukat, eikä noin pieni väriero haittaa. Unisukkina niitä kukaan öisin kritisoi :)

  VastaaPoista
 10. Kauniit sukat, eikä se väriero mitään haittaa!

  VastaaPoista
 11. Kiva malli. Minusta ei tuo väriero edes näy!

  VastaaPoista
 12. Minäkään värieroa en edes huomannut, ennen kuin oikein tihrustin. Se pieni erivärisyys on vain sitä käsityötä ja käden jälkeen ja kuuluu asiaan, onpa suorastaan piste iin päälle. Minusta suloiset ruusu-unisukat.

  VastaaPoista
 13. Piti moneen kertaan katsos, mikä on viksns ennen kuin huomasin värieron. Ei tuo ole virhe vaan luovuutta :-)

  VastaaPoista
 14. Nätit sukat, pikkutarkka luonne saa vain särmää pienistä epätarkkuuksista. nimim. kokemusta on :D.

  VastaaPoista
 15. No mutta, ei "hupsis" pikkuvirheellisiä roskiin saakaan heittää, ne laitetaan kiltisti kauniiseen paperiin ja vaikka Joulupatakeräykseen. Tarvitseva ei mitätöntä värieroa katsele edes valoisassa:)
  Käsityössä saa olla virhe, ole armollinen itsellesi.

  VastaaPoista
 16. Kauniit sukat, en minä huomaa kuvissa värieroa ollenkaan :)Ilmanmuuta käyttöön näin hienot sukat :)

  VastaaPoista