30.10.2011

Tylsää...

Nämä minun käsityöni alkavat olla tylsänpuoleisia,ja näkyyhän se yhä vähenevissä kommenteissakin :) Mutta siltikin ihan omaksi terapiakseni laitan taas näytille yhden tylsän tekeleen... Samanlainen tuubukauluri,joita on tullut tikuteltua viime aikoina jo lähes kymmenen kappaletta.Ja tämä on tylsä siksikin,ettei kuvista oikein saa mitään selvää,kun neule on mustaa...


Valkoista ovea vasten neule kuitenkin erottuu aika hyvin,mutta sekin on sitä tylsää samaa verkkoneulosta.


Kaulaan sen voi kiepauttaa kahdesti...Lanka tuttua Rose Mohairia,puikot kokoa 6.

Virkattuja sukkia on taas tulossa,eli tylsä linja senkun jatkuu... :) Tahti on kuitenkin melko hitaanpuoleista,nämä aamuvuorot eivät oikein anna tilaisuutta neuloa... Töiden jälkeen on yleensä niin rättipoikki,ettei paljon mitään jaksa tehdä.

Kerronpa vielä oivallisen esimerkin Espoon "toimivasta" julkisesta terveydenhuollosta:
Jouduin eilen pakosta käymään Jorvin tk-päivystyksessä,koska tiesin potevani "pissatulehdusta". Olin töissä tehnyt pikatestin,joka sen selvästi osoitti.Alkuillasta kivut vasemmalla alaselässä äityivät sen verran pahaksi,ettei muuta vaihtoehtoa ollut... No,ensiksi iskettiin lomake kouraan,josssa kyseltiin juuri näistä vaivoista,sitten sairaanhoitaja huuteli nimeäni ja kuulutti kovalla äänellä koko 50-päiselle potilasjoukolle:"ai rouvalla on pissavaivaa?" Olimme siis käytävässä... Ja samalla volyymilla kävi vielä koko kaavakkeen ja kaikki oireeni läpi.Älysi kuitenkin jättää kysymättä sen sukupuolitauti-kohdan :) Kun olin vahvistanut tiedot,hoitaja käski minun odottaa,ja sanoi hakevansa lääkäriltä reseptin. Häh? Tähän ei siis tarvittu lääkäriä muuten kuin reseptin kirjoittamiseen? Vaadin kuitenkin päästä lääkärille,kun pelkäsin munuaisten puolesta. No,se käynti kesti tasan kolme minuuttia,ja lääkäri totesi pari kertaa selkääni koputeltuaan,että ei ole munuaisissa.... Käski sentään antaa virtsanäytteen... 

Eipä tässä muuten mitään,mutta ajattelin,että jos kyseessä olisi ollut vanhus tai muuten puolensapitämätön ihminen,miltäköhän olisi tuntunut? Onneksi käytän pääsääntöisesti työterveyslääkäriä Diacorissa,enkä ihan heti men Jorvin päivystykseen!

Tulipas taas purkaus,mutta kun sapettaa vieläkin... :)

Kivaa Sunnuntai-iltaa kaikille!

16 kommenttia:

 1. Kyllä nuo sinun tuubikaulurit kiinnostaa ja itsekin jo yrittelin sellaista, mutta sitten iski purkoosi kun en osanut päättää teenkö pitkittäin vai poikittain.
  Nuo pissajutut on harmillisia. Niiden hoito on kyllä vähän muuttunut viime vuosina eikä aina oteta pissanäytteitä.

  Käypähoito-suosituksissa sanotaan:

  "Jos muuten terve 18–65-vuotias nainen saa kystiitin, ei tarkempia laboratoriotutkimuksia virtsanäytteestä tarvita, vaan lääkäri voi määrätä antibioottikuurin pelkästään oireiden perusteella. "

  VastaaPoista
 2. Nätti tuo huivi on , ei mikään tylsä.
  On sulla ollut lääkärinreissu... huh, huh :((
  Toivottavsti alkaa helpottaa !!!

  VastaaPoista
 3. Kiva tuubi. Minä antaisin oikein roppakaupalla miinus palautetta tommoselle hoitajalle.

  VastaaPoista
 4. Höpsis,mitään tylsää täällä ei oo!!Tuo tohtori reissu kyllä kuulosti tylsältä :/ Kaunis on huivi,lämpöinen kuva <3 ( Saakohan sinua pyytää facebookissa kaveriksi kun tuossa sivussa sellainen näkyy ..laitan pyynnön mut sitä ei ole pakko hyväksyä!)

  VastaaPoista
 5. Kaunis on tuubikauluri, itsekkin olen yhden tehnyt ja kohta on toinen valmis :) Kiva, kun joku päivittää blogiaan. Mukavaa käydä lukemassa.

  VastaaPoista
 6. Kuten huomaat, niin ei olla vielä lähelläkään kyllästymispistettä :) On vaan jäänyt ainakin minulla tuo kommentointi aika vähiin :( Ihanan pöyheä tämä sinun huivisi ja musta on aina niin sopiva väri.
  Eipä ollut hääppönen sun lääkärireissu. Sama se on täälläkin päin, hoitaja vähän vilkaisee ja sanoo ettei ole mitään vaivaa. Aikalailla henkitoreissaan pitää olla, ennenkuin lääkärille asti päsee.

  VastaaPoista
 7. Höpsis tylsyydelle! Minä ainakin olen ollut niin kiireinen, etten ole ehtinyt blgiasi juuri vilkuilla.
  Puikoiltasi tipahtelee mitä ihanampia juttuja koko ajan <3
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 8. Olipas taas tylsä bloggaus ja tylsä kauluri :D Minusta nuo sinun tuubikaulurisi on hieno eikä tähän aikaan vuodesta vain pysty saamaan kunnollisia kuvia, etenkään mustasta neuleesta.

  Pikaista paranemista :)

  VastaaPoista
 9. Ei yhtään tylsää! Kiva tuubi taas tehtynä!

  VastaaPoista
 10. Ihana tuubi. Minunkin on pakko saada aikaan tuollainen.

  VastaaPoista
 11. Ei ole tylsää minunkaan mielestäni. Ehkä kommentoijilla on syysväsymys, joka edeltää kaamosmasennusta (minulla ainakin on).
  Ihan karmea hoitaja ollut sulla siellä lääkärissä, todella törkeää huudella toisten asioita käytävässä.
  Mutta tuubi on ihana, pehmoinen ja kaunis!

  VastaaPoista
 12. Eija
  Ihania nuo sinun tuubihuivisi, paljonko sinulla on aloitus silmukoita niissä?

  VastaaPoista
 13. Eija:Silmukoita tuossa on 50. :)

  VastaaPoista
 14. Ei täällä mitään tylsää ole. Huivit ovat todella kauniita, sekä varmasti lämpimiä. Noita virkattuja sukkia en olekaan aikaisemmin nähnyt, nehän näyttävät oikein mukavalta.

  VastaaPoista
 15. Voi kun mäkin ehtisin/saisin aikaiseksi tuubin.
  Ja joo, kyllä on kivaa tämä terveydenhuolto nykyään.

  VastaaPoista
 16. MInusta on kiva, kun muillekkin "jää putki päälle", itsehän teen aina samaa jonkin aikaa.
  Niin tuttua ja tuohduttavaa tuo lääkäri-kirjoituksesi.

  VastaaPoista