28.11.2011

Pitsiä ja raitaa

Lapasten jälkeen on vuorossa taas sukka-esittelyä :) Valmiina kaksi paria,keskenään tyystin erilaista mallia...


Punaiset pitsisukat neuloin Novitan sukkalehden mallilla,tällä samalla mallilla olen aikaisemmin neulonut mohair-sukkia. Tykkään mallista kovasti,ja mallineule on helppo tehdä ja oppia ulkoa.


Reikäisestä mallineuleesta huolimatta nämä kyllä lämmittävätkin...

Toiset sukat ovat ihan perusmallia,mutta raidoitus tuo niihin kivasti ilmettä.


Näissä on vain yksi harmittava juttu... Kun pingotin ja kostutin sukat,punainen lanka laski väriä! En ole ikinä törmännyt tähän ilmiöön seiskaveikassa,lankahan kestää jopa konepesua! Mahtaako langassa olla joku vika,vai onko jollain samanlaisia kokemuksia?


Tässä kuvassa värjäytyminen näkyy jotenkin,valkoinen on osittain vaaleanpunaista... HARMITTAA!!!!

Tänään neulominen jää hiukan vähemmälle,tarkoitus on nimittäin laittaa kotiin vähän joulua... Kukahan silittäisi keittiön jouluverhot? :) Laitan tunnelmakuvia sitten tuonnenpana,jos lopputulos on näyttämisen arvoinen...

Lomaa on vielä loppuviikko,lauantaina koittaa paluu "sorvin ääreen". Loma tuli tarpeeseen,ja akkuja on selvästi ladattu,sillä pientä ikävääkin työpaikalle on havaittavissa... Mutta vielä siis nautitaan kiireettömyydestä ja alkavasta joulunajan tunnelmasta.

Leppoisaa alkanutta viikkoa Sinullekin!

9 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia molemmat! Arvonta voitto tuli perille,Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Ihania sukkia, erityisesti nuo raidalliset on tosi herkut! Mutta voihan höh tuota värin leviämistä!!! En ole koskaan moiseen törmännyt seiskaveikan kohdalla... Lähetä ihmeessä palautetta Novitalle, eihän noin nyt pitäisi käydä!

  VastaaPoista
 3. Molemmat sukkaparit ovat kauniita! Perussukkien ystävänä raitasukat miellyttävät erityisesti.

  Minulla 7V ei ole päästänyt väriä (tosin en ole sitä viime aikoina kovasti käyttänytkään), mutta muuten punaisesta väristä on huonoja kokemuksia (siis kankaissa/vaatteissa). Ilmeisesti se aika helposti leviää (ja värjää muuta pyykkiä!). Mutta kyllä minäkin Novitalle ilmoittelisin, ainakin tietävät sitten asiasta ja osaavat ehkä korjata jotain värjäysprosesseissaan (jos vyöte on tallella, niin eränumero voi olla hyvä ilmoittaa myös). Ja mahdollisesti lähettävät sinulle jonkin korvauksen mielipahasta.

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia,varsinkin tuo pitsinen malli. Mulla on kerran keskivihreä seiskaveikka päästänyt väriä jo kuivana neuoloessa sormiin. Ois pitänyt lähettää kerä Novitalle,sillä ei ne noin saisi käyttäytyä!

  VastaaPoista
 5. Tuo pitsisukkamalli on minustakin ihana ja helppo neuloa ja pirtsakat perussukat raitoineen ja väreineenkin :)
  Laita ehdottomasti palautetta Novitalle, kannattaa, nimimerkillä kokemusta on :D

  VastaaPoista
 6. Kiva kun poikkesit..
  olin hukannut blogisi mut nyt sen löysin uudelleen.
  Tänne on taas ilmaantunut vaiika mitä ihanuuksia. täytyypä pistää blogisi seurattavien listalle... on se siellä mielestäni ollutkin mutta mistä lie syystä poistunut

  VastaaPoista
 7. Kivat sukat - kurjaa tuo värin päästäminen. Ota vaan Novitaan yhteyttä!

  VastaaPoista
 8. Kauniita sukkia vaikka pukinkonttiin.
  Kurjaa jos väri lähtee ja iso työ menee piloille jo ennen käyttöä.

  VastaaPoista