23.2.2012

Pientä ideointia

Olen aina pitänyt itseäni ideaköyhänä ihmisenä,tai ainakin huonona toteuttamaan ideointia... Niinpä olen nyt onnellinen,kun edes jotain pientä olen saanut aikaiseksi "omasta päästäni" ;)

Kaulureihin kun olen nyt tykästynyt,ideointi koski siis lähinnä niitä. Varmasti joku jossakin on ihan samalla lailla näitä tehnyt,mutta minä en siis ole nähnyt ihan samanlaisia missään.


Aikuisen kauluri Rose Mohairista.Virkkasin ensin siis tasona tuollaisia pylväsryhmiä,muutaman viimeisen kerroksen kaksoispylväillä. Sen jälkeen neuloin suljettuna kaulusosan,2o,2n. Hiukan leveämpi olisi saanut olla hartioiden kohdalta,mutta istuu se näinkin... Koukun koko tässä 4,ja puikkojen 3 1/2.


Lapsen kaulurissa käytin akryylilankaa,eipä ainakaan kutita :) Tässä kokeilin isompaa,5:n koukkua,ja se olikin hyvä ratkaisu,hartiaosa levenee paremmin.

Omasta mielestäni (omakehu haisee,sorry ) tämä oli loistokeksintö,ja lopputulokseen olen tyytyväinen. Ja pieni varoituksen sana:näitä saattaa tulla ihan kyllästymiseen asti :)

Toinen pieni ideointi on sitten sukka-osastoa. Novitan sukkalehdessä oli ohje virkatuille tossuille Tennessee langasta,minä vaihdoin langan sekoitelankaan,jonka nimeä en nyt muista. Mutta kashmiria siinä ainakin oli...


Ideointi näissä ei ole suuren suuri,virkkasin vain reunaan tuollaisen röyhelön :)


Ihanan pemoiset töppöset nämä ovat jalassa :) Ja näitäkin saattaa tulla lisää...

Tällä hetkellä täältä löytyy yksi onnellinen ihminen;sain nimittäin tänään Kelalta kirjeen.Minut on hyväksytty niska-hartiaseudun kuntoutuskurssille! 12.3 alkaa Kaisankodissa 5 vrk kestävä kurssi,ja vuoden sisällä niitä on vielä kaksi lisää. Pientä toivoa siis,että olkapää saadaan edes jonkinlaiseen kuntoon. Vielä en ala murehtimaan,miten täällä kotona pärjätään,kun olen poissa, mutta järjestelyä se varmasti vaatii. Taitaa olla siis perhepalaverin paikka,jotta teinitkin tietävät tulevan vastuunsa kodista ja toisistaan.

Tänään on taas työpäivä,iltavuoroa siis yöpalan jakamisineen ja saattohoitoineen...
Kollegat ovat molemmat keikkalaisia,joten suuri vastuu on tänä iltana harteilla....

Nyt hetkeksi selailemaan Teidän blogejanne,se puoli onkin ollut hivenen retuperällä :(

Mukavaista torstai-päivää!

23 kommenttia:

 1. Voi kuinka on vallan ihastuttava idea tehdä kauluri noin! Ja on vielä oikein kauniskin! Sinä olet ollut sitten ahkerana taas. Täälllä ei mitään suurempia ole aikaiseksi saatu kun tuo kaamea tauti iski päälle ja vielä loman alussa. Hienoa että sinut valittiin sinne kurssille että saisit sieltä apua kipuihisi Mukavaa torstaita sinullekkin!:)

  VastaaPoista
 2. Ihanat ideat ja kauniisti toteutettu! Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Hieno uutinen, että pääset kuntouksekseen. Onnea! Tykkään tuollaisista käsitöistä, joihin on yhdistetty virkkausta ja kutomista. Ne ovat mielenkiintoisia. Kaulurit näyttävät kauniilta.

  VastaaPoista
 4. Voi, kuinka houkuttelevilta virkatut sukat näyttävätkään!

  VastaaPoista
 5. Onpas romanttiset kaulurit. Ja sukka/tossukatkin on söpöset. Tuollaiset päätökset on ain amukavia kuultavia, terveys on tärkeä asia.

  VastaaPoista
 6. Nättejä! Ja on tosiaan kiva välillä ottaa "ohjat omiin käsiin" ja tehdä omia sovelluksia. Nämä ovat onnistuneet tosi hyvin.

  VastaaPoista
 7. Todella kauniita kaulureita! Ja söpöt tossut!

  VastaaPoista
 8. Kauniita kaikki. Virkatut sukat on tosi kivan näköiset.

  VastaaPoista
 9. Nättejä kaulureita. Omien ideoiden toteuttaminen on mukavaa puuhaa ja ilo on suuri, kun onnistuu. Tossut ovat mukavan näköiset, oikeat kotitossut.

  VastaaPoista
 10. Ihania kaulureita,myös sukat ovat kauniit.

  VastaaPoista
 11. Kauniita nuo kaulurit, hyvin ideoitu. Taidan vähän napata mallia.

  VastaaPoista
 12. Nättejä nuo kaulurit !
  Minäkin tykkään tuollaisista.
  Ja tossut on myös oikein kivat :)

  VastaaPoista
 13. Kauniit kaulurit ja söpöt tossukat.
  Molemmat tarpeellisiakin.

  VastaaPoista
 14. Nättejä kaulureita olet saanut aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 15. Kaunis kaulurimalli! Kivasti olet yhdistänyt virkkausta ja neulosta.

  VastaaPoista
 16. Aivan ihanat kaulurit ja sukat :)

  VastaaPoista