22.4.2012

Matkiminen kannattaa aina :)

Minä kun tunnetusti olen hieman huono ideoimaan mitään ihan itse,usein pitää turvautua matkimiseen.Siinä minä olen kyllä aika hyvä :) Tällä kertaa kohteena oli Paulan blogista bongaamani pyörän satulansuojas Afrikankukista. Mutta myöntää täytyy,ettei minun tekeleeni yllä lähellekään esikuviaan. Mutta tässä tapauksessahan jutun tarkoituskin oli mennä päin pyllyä,vai mitä? :)


Virkkasin kuusi palaa ja ompelin ne kolmion muotoon. Kuminauhaa ei ollut sopivaa,joten kiristin suojuksen langalla satulan ympäri. Tein mielestäni juuri kuten Paulakin,mutta joku tässä mättää... Voipi olla,että kukkasista on jäänyt joku kerros pois. No,ei se niin nokonuukaa,suuren osan ajastahan koko komeus on siellä pepun alla,eikä sitä kukaan näe :)


Kuminauha sinne on pakko vaihtaa,sillä tänäänkin kotiin pyöräillessäni koko härpäke oli mytyssä takalistoni alla...

Toinen matkimiskohteeni oli kännypussi.En muista,missä kuvan siitä näin,tai kuka idean keksi,mutta haittaakse? :) Kaunis kiitos keksijälle,malli on helppo ihan kuvastakin tajuta,ja on ihan tajuttoman hyvä käytössä!


Tämä ensimmäinen syntyi eilisiltana,reilussa puolessa tunnissa. Lanka Puro Batikia,kaulanauha virkattu ja somisteena kangaskukkanen.


Tältä se näyttää "läppä" auki... Virkkasin siis alhaalta ylöspäin suljettuna,ompelin pohjan kiinni. Yläosaa en osaa selittää näin sanallisesti,mutta jos minä tajusin kuvasta,tajuat Sinäkin :)

Uusi pussukka pääsi tänään jo töihin kanssani,ja toimi yllättävän hyvin,mitä nyt muutaman kerran kolahti vanhuksia päähän "lähikontaktissa" :) Mutta isku oli pehmeä,onhan siinä pehmeätä lankaa :)
Iltapäivästä huomasin harmikseni,että pussukka on hiukan venynyt,ja "läppä" hieman repsotti,eli pussi oli hiukan liian suuri minun telefoonilleni.Harmittelin tätä ääneen,jolloin yksi työkaverini ojensi oman puhelimensa,ja sanoi,että siihen se varmasti on oikein sopiva. Ja niinhän se oli,joten pussukka vaihtoi omistajaa silmänräpäyksessä :)

No,minunhan oli sitten saatav heti uusi,olin niin ihastunut pussukkaani....Kotiin tultuani kaivelin lankakaappia,ja löysin Novitan Spektri-lankaa kokonaisen kerän.Tuumasta toimeen siis...


Lopputulos on tässä. Onhan tämä enemmän minun värisenikin,ja tein tästä nyt hiukan napakamman,saa sitten vähän viruakin...


Kaulanauhaksi ompelin kangasnauhaa,ja hiukan eri kohtaan kuin vihreässä. Koristeeksi puuperhonen. Aurinko änki ikkunasta samaan kuvaan,mutta annoin sen tulla,ei sitä vielä paljon ole näkynyt... :)

Peittoprojekti seisoo nyt hieman,kun tuli näitä mielenkiintoisempia juttuja... Tosin kolmesta palasta puuttuu enää viimeiset kolme kerrosta,ja sitten tietysti vielä peiton kasaaaminen. Eiköhän se peittokärpänenkin vielä puraise,toivottavasti pian...

Mukavaa alkavaa työviikkoa!

16 kommenttia:

 1. Hienohan tuo istuinsuojakin on ja nättejä on myös nuo pussukatkin. Munkin varmaan pitäis tehdä itselleni oma

  VastaaPoista
 2. Ihana keväinen! Mie kans tein jo omaan satulaan suojan, mutta en löytäny kuminauhaa, joten postaus siitä jää ens viikkoon :)
  Ja eikös myö apinoimalla yleensäkin opita asioita:DDD

  VastaaPoista
 3. Törkeen hieno sanon mie! :) Oon monta kertaa miettinyt, että mitenkähän saisi virkattua hienon näköisen satulanpäällisen. No nyt tiedän! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno satulansuojus. Itsekin bongasin jostain blogista nuo afrikankukat ja heti tulostin ohjeen, että kokeilen sopivassa vaiheessa. Ja tosi kivat oli nuo kännykkäkotelotkin, niin kesäiset :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit on värit sun satulassa! Näyttää siltä että olet tehnyt paljon isompia kukkia kun minä. Joo eipä se pysy ilman kuminauhaa paikallaan. Nämä kännykotelot on ihan mahtavia. Näin saman mallin jossain ja aattelin kans tuota koitta. On se vaan mukavaa kun täältä blogeista saa paljon uusia ideoita ja malleja. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 6. Ihailinkin noita Paulan blogissa. Kaunis on tämä sinunkin omasi ja niin kesäinen :=)

  VastaaPoista
 7. Nättihän tuo satulasuoja on sinullakin. :D Ja hienoja kännykkäpussukoita. Ite olen noita tehdessäni todennut et täytyy tehä todella napakka pussukka, niin että puhelin menee just ja just sisään. Nämä tahtoo nimittäin käytössä hieman vielä venyä niin on sitten jonku ajan päästä sopivan kokoinen.

  VastaaPoista
 8. Hienoja härpäkkeitä valmistunut :)

  VastaaPoista
 9. Kiva tuo pyörän satulan suojus. Taidanpa minäkin tehdä sellaisen.

  VastaaPoista
 10. Hieno on satulasuoja! Blogeista löytyy usein ne parhaat ideat :)

  VastaaPoista
 11. Minäkin otin vinkistä vaarin eli Paulan blogissa nähtyäni, piti heti aloittaa itselleni samanlainen. Minä virkkasin pv-langoista.

  VastaaPoista
 12. Hienon suojuksen teit pyörän penkkiin. Kännykkäpusseille ois tarvista meilläki.

  VastaaPoista
 13. Hauska satulansuojus! Matkiminen kannattaa totisesti aina. Erinomainen idea kannattaa hyödyntää. Jo mietin täällä, tekisinkös minäkin.. ;)

  VastaaPoista