13.4.2012

Taas näitä neliöitä....

Viime aikojen sairastelujen myötä into käsitöihin on huolestuttavasti laskenut,ei vain yksinkertaisesti jaksa keskittyä mihinkään suurempaan tai tarkkuutta vaativaan hommaan. Mutta koska jotain pitää aina tehdä,niin mummon neliöt on takuuvarma homma,tarpeeksi yksinkertaista väsyneille käsille ja varsinkin aivoille :)

Oikeastaan blogin nimenkin voisi muuttaa muotoon "mummot solmussa",kuvaisi hyvin sekä tekemisiäni,että tuntemuksiani :) En tosin itse ole vielä mummo,mutta työssäni menee joskus mummot solmuun,ainakin noin kuvainnoillisesti :) Ja koska kroppa temppuilee,on välillä itselläkin aika mummomainen olo...

Mutta nyt niihin neliöihin... Tekeillä on siis kaksi peittoa isoäidin neliöistä (mihinköhän näiden kaikkien peittojenkin kanssa joudutaan?),ja täysin erikokoisia...


Pikkulappusista olisi tulossa pieni peitto,tavoitekoko sellainen 65x85 cm,eli sopii jollekin pikkuiselle päiväunipeitoksi,tai lämmikkeeksi vaunuihin... Lappuja on valmiina nyt 12 kpl,eli kaksi riviä,kaikkiaan niitä tarvitaan 48 kpl. Päävärinä tuo punainen ( Novitan Nallea ),muita värejä kuvassa näkyvä turkoosi ja vaaleanpunainen,virkkaamatta vielä liila ja vihreä,joita tulee peittoon muita värejä vähemmän.Yhden lappusen koko on 10x 10 cm.

Toinen peitto onkin sitten "hiukan" suurempi,tavoitekoko n.115x180 cm. Ajatteli kokeilla,minkälainen tulisi jos tekisi isommilla neliöillä :)


Yhden neliön koko on 37x37 cm,eli laskujeni mukaan näitä tarvitaan valmiiseen peittoon 15 kpl. Eilen ideasta innostuneena sain koukuteltua valmiiksi 5 kpl,joten homma kyllä etenee,vaikka emännän lorvikatarri sanoisi mitä :)

Seuraavassa kuvassa näkyy hyvin lappujen kokoero:


Hassua,miten tuo iso lappu näyttää ihan vinolta... Kyllä se oikeasti on ihan tasainen neliö,olen jo pingottanut ja kostuttanut kaikki tekemäni lappuset. Kostuttamisella on muuten valtavan suuri vaikutus,7-veikalla virkatut palaset muuttuvat karheista ihanan pehmeiksi! Sitten kun peitto on valmiiksi kasattu,pingotan sen vielä meidän sängyn päällä paksuun päiväpeittoon,ja kostutan vielä kerran kunnolla. Huoliteltu sen olla pitää,inhoan sellaisia käppyröitä,joille ei ole tehty mitään :)

Eilen ja tänään olen ollut vapaapäiviä viettämässä,viikonloppuna taas aherretaan niiden elävien mummojen ( ja pappojen ) parissa :) Pyykinpesun ja siivouksen lomassa saan varmasti tänäänkin jokusen lappusen virkattua,joten eiköhän ainakin toinen peitoista valmistu ensi viikolla.

Kivaa viikonloppua kaikille tasapuolisesti!

9 kommenttia:

 1. Nuo neliöt vaan on niin ihania tehdä ja näyttävät aina hyviltä!

  VastaaPoista
 2. Kivoja peittoja tulossa :)
  Neliöitä täälläkin ja peittoa pukkaa... pari hyvää puolta isoissa neliöissä on vähemmän päättelyä ja yhdistelyä...

  VastaaPoista
 3. Neliöihin ei varmaan kyllästy koskaan, joten anna palaa vaan!

  VastaaPoista
 4. Mie niin ihailen teitä ketkä jaksatte noita neliöitä virkata!

  VastaaPoista
 5. Onpas mukavan raikkaat värit tuossa isossa neliössä. Ei tarvitte yhdistellä ja päätelläkään ihan niin paljon kun on isommat rakennuspalikat.

  VastaaPoista
 6. Kivoja, kauniita neliöitä!

  Kommentointini sinulle on tökkinyt, joten jospa nyt onnistaa. Sivut nimittäin jumittuu jos kommentoin.

  VastaaPoista
 7. Kauniita neliöitä !
  Kun noita on vaan niin kiva tehdä... mukavaa kun sinäkin olet niiden koukussa :)

  VastaaPoista
 8. Nuo mummon neliöt on kyllä ihania ja niitä on niin kiva tehdä.

  VastaaPoista
 9. Noista neliöistä saa kauniita peittoja. Ihailen peittojen tekijöitä, kun itse en saa kuin nuken peittoja virkatuksi:)

  VastaaPoista