8.8.2012

Punaisia nappeja

Sukkatehdas on käynnistynyt jälleen. Jouluun mennessä olisi taas tehtävä aikas monta paria,sillä sen parempia joulualahjoja ei minusta olekaan! Sukkien kestosaajat voivat tosin olla eri mieltä :)


Novitan sukkalehden ohjeella tein nappisukat,tosin en noudattanut ohjetta kovinkaan tarkasti... Näissä on vain kolme nappia,ohjesukassa niitä oli neljä. Samoin palmikko on erilainen,näissä ihan se perusmalli. Auli kertoi omien nappisukkiensa yhteydessä tykästyneensä tuohon aina-oikein kantapäähän. Enpä olisi uskonut,mutta niin tein minäkin :) Käytäntö sitten osoittaa,kuinka kestävä se on...


Lanka on niin tummaa harmaata,ettei palmikko hyvin erotu,mutta napit onneksi näkyvät hyvin :)


Minun nelikymppiseen koipeeni sopivat kuin valetut! Jotain kummallista näissä on,napit eivät ihan asetu samoihin kohtiin molemmissa jaloissa... Mutta olkoon,kyllä nämä mulle kelpaavat :)

Sukkia aion nyt tikutella tasaiseen tahtiin,mutta varmasti jotain muutakin täytyy aina välillä tehdä... Virkkauslankoja on vielä varastossa,joten liinojakin syntyy vielä ennen kuin laitan ohuet langat talviteloille :)

Nyt tulee tärkeää blogi-asiaa: Moni Vuodatuksen blogi on vaihtanut Bloggerin puolelle,ja näin ollen päivityksiä ei näy tuossa minun suosikki-palkissani.... Siis jos haluat kommentointia blogiisi,niin ole kiltti ja laita kommenttia tähän,niin saan uuden osoitteen ja pääsen seuraamaan mahdollisimman montaa kivaa blogia!

Täytyypä kertoa vielä eilinen kommellus: Meidän makuuhuoneen ovessa on lukko,avaimet vain miehellä ja minulla... Eilen aamulla töihin lähtiessä vedin tietty oven kiinni,ja huomasin pian,että laukku jäi makuuhuoneeseen. Laukussa kaikki avaimet,lompakko ja jne... Sinä hetkenä lähti koko päivä menemään pieleen... Töihin kävellessä ( mopon avain ja rahat lukkojen takana ) mietin synkkänä,että miten ruokin lapset pari päivää,kun mies on reissussa,ja palaa vasta torstai-iltana...Ja pitääkö minun nukkua kaksi yötä sohvalla?

Laitoin miehelle viestiä,joka neuvoi menemään saranapuolelta,mutta saranathan ovat oven toisella puolella,miten minä niihin käsiksi pääsisin? Mies selvensi,että nämä nykyiset saranat ovat ns.liukusaranoita,jotka on naurettavan helppo "hajottaa"... Niinpä kuopus 14 v. tömäytti nyrkeillä oven saranapuolelle,ja kappas!,ovihan aukesi. Neiti SARAna vieläpä nosti oven takaisin paikalleenkin :) Enpä muista milloin olisin ollut yhtä helpottunut...

Eitämä ollut ensimmäinen kerta,kun jään lukkojen taakse...Nuorena tyttönä kissan kanssa kaksin asuessa jäin eräiden tapahtumien seurauksena lukkojen taakse makuuhuoneeseen! Pieni paniikki meinasi iskeä,mutta lopulta huusin parvekkelta ohi kulkeneelle pariskunnalle,että soittaisivat huoltoyhtiöön. Uskoivat lienee tarinaani,koska tunnin päästä oven avasi huoltomies. Sanoi päästäneensä usein ihmisiä kotiinsa,mutta harvemmin sieltä ulos :) Arvatkaapa vain,hävettikö vähäsen ? :)

Näihin noloihin paljastuksiin onkin hyvä päättää tämänkertainen postaus...

Kivaa keskiviikkoa ihan jokaiselle!

13 kommenttia:

  1. On ihanat jalan lämmikkeet. Ja kyllä kunnon villasukat on aina tervetulleita lahjoja. Onneksi ne on kuluvaa tavaraa., niin saa neuloa aina uusia.

    VastaaPoista
  2. Niin pitäis ruveta sukkia tekemään jo, sillä olen suvun ainut sukan-neuloja ja tarvitsijoita olisi :)
    Meidän talossa asuu liuta mummoja ja kaikki ovat tuoneet vara-avaimensa minulle. Harva se päivä saa olla jollekin aukaisemassa ovea, mutta säästyypä se talonmiehelle maksettava 20€ joka kerta. Minulle kun riittää palkaksi kahvikupponen silloin tällöin =)

    VastaaPoista
  3. Ihanat sukat, nuo punaiset napit on se jokin! Ja tuo edellisen postauksen liina on tosi hieno, mahtavat värit. Mullakin on tuota lankaa koskahan pääsee koukulle:) Hyvä että kävi kuitenkin hyvin ja ovi avautui. Minä ja pikkusisko käytiin piiloa joskus vuonna sata. Kummatkin menivät piiloon vaatekoroihin mitä ei saanut auki sisältä, joo joo. Siinä sitten huudeltiin toisillemme ja odotettiin että äiti tuli töistä:) Mukavaa keskivikkoa sinulle♥

    VastaaPoista
  4. Kauniit sukat ja todellakin, nyt täytyy aloittaa joululahjojen teko! Minulla on tiedossa ainakin kahdet lapaset pukin konttiin! Eipä tuo ilma pihalla ole niin lämmin, etteikö mulla olisi ollut eilen jo villasukat jalassa!

    VastaaPoista
  5. Oikein kivan näköiset sukat. Täytyypä ottaa työn alle tämä malli niin pääsee testaamaan sitä aina-oikein kantapäätä. Eilen kangaskaupassa myyjä kertoi jääneensä oven taakse kesken työpäivän, ja käyneensä naapuriliikkeestä soittamassa huoltomiehen avaamaan ovea! Oli edelleen niin sekaisin, että laski ostokseni päin honkia...

    VastaaPoista
  6. Mukavan näköiset sukat. Minäkin jo eilen kaivoin villasukat jalkaan, kun niin paleli varpaita. Meillä töissä monesti vanhukset lukitsee vanhingossa itsensä vessaan eivätkä sitten enää osaakaan avata ovea, sitten soitetaan talonmiestä avaamaan ovia...

    VastaaPoista
  7. Nätit sukat, punaiset napit piristää kivasti. Onhan niissä vähän jo joulun väriä :)

    VastaaPoista
  8. Miun mummo, joka melkein sokeana neuloi sukkia, teki ainaoikein kantapään. Silloinhan ei ollut lngoissa tekokuitua, aina sai olla parsimassa. Mut nykyään nää langat kyllä kestää aika paljon kulutusta ja siks miekin tykkään tehdä tuota ainaoikein kantapäätä. Sitä paitsi se on tosi kivan näköinen!
    Sukat on miusta kivat, liekö tehny omani samasta harmaasta;) Punaiset napit piristää!

    VastaaPoista
  9. Kiva väriläiskä nuo punaiset napit :)

    VastaaPoista
  10. Kivat nappisukat!
    Meillä naureskellaan toiseksi nuorimmaiseni tempausta, kun 2-vuotiaana pudotti avaimen postiluukusta sisälle. Siinä sitten seisottiin koko perhe iltamyöhällä kerrostalon käytävässä oven takana. Onneksi autosta löytyi työkaluja ja purettiin kaikki metalliosat postiluukusta pois ja saatiin kolo sen verran isommaksi, että vanhimman tyttären laiha käsivarsi mahtui siitä ja avasi oven postiluukun kautta!

    VastaaPoista