21.5.2011

Pihatunnelmia ja hamstrausta

Taisinpa mainita jo monta päivää sitten,että pikkuterassille on kukat hommattu.Eilen vihdoin sain laitettua pikkuiset omalle paikalleen,olkapää ei aiemmin sallinut edes kukkien istuttamista.

Petunioita
Orvokkeja
Näyttävät raukat vähän kitukasvuisilta aidalla nököttäessään,mutta kokemuksesta tiedän,että pian rehottavat kauniina ja tuuheina :) Hiukan riskipaikkahan tuo on,talon lapset pelaavat usein palloa juuri meidän terassin takana... Meidän rivitalopihalla on siis kaksi terassia,tämä on se pienempi. Laitan kuvia kokonaisuudesta,kunhan saan enemmän kukkia ja molemmat kuntoon. Takaraja on 19.6,jolloin vietetään tyttären rippijuhlia.

Isolta terassilta löytyy minun aarteeni,vanha saunan pata. Muutama vuosi sitten istutetut monivuotiset kasvit tulivat näköjään tänäkin vuonna :)

Ei kannata kysyä,mitä siellä kasvaa,en tietysti muista.. :) Liljoja ainakin tulee,ja jotain rönsyilevää...


Boriskin pääsi pihahommiin,sen tehtävä on pitää portinpielessä kasvavat ruohonkorret lyhyinä :)
Sitten siihen otsikon hamstraukseen...

Kesäyönhullutus vaatii tietysti paljon lankaa,joten sitä piti käydä eilen hakemassa. :)


Aikamoinen kasa sitä löytyikin,14 kerää siinä on kaikkiaan :)
Tuosta Seiskaveikan Papukaija-langasta oli pakko jo aloittaa sukat,ne ehtii neuloa ennen hullutuksen alkamista. Olisi tarkoitus hullutukseen kyllä neuloa ainakin yhdet sukat,ettei ihan pelkkiä tiskirättejä tulisi. Haastetta pitää olla :) Ja mullahan alkaa kesäloma just sopivasti,kyllä neljässä viikossa ehtii paljon,jos ei paljon muuta tarvitse tehdä. Ja terassilla on ihana istua neulomassa tai virkkaamassa.

Kuvia tuli nyt aikamoinen pläjäys,mutta yksi mahtuu vielä :) Virkkasin kännykälle taas pussin,ja siitä virisi ajatus tehdä aurinkolaseille samanlaisen. Minulla on aurinkolasit omilla vahvuuksilla,joten tarvitaan aina toisille laseille säilytyspaikka.Ja nyt ei tarvitse koko ajan pitää laukkua mukana :)


Kännypussissa on vuorikangas,rillipussukalle on tarkoitus laittaa myös.


Nämä ovat nopeita ja helppoja,ja ainakin itse koen ne tarpeellisiksi ja käytännöllisiksi.

Täällä Espoossa näyttää tulevan kaunis ja aurinkoinen päivä,toivottavasti muuallakin. Tiedossa iltavuoro,kuinkas muuten :) Tänään voisi ottaa yhden vanhuksen,ja lähteä pyörätuolilenkille :) Meidän mummot ja papat vaan ovat suurimmaksi osaksi kovin vastahakoisia ulkoilemaan,suurinta osaa saa melkein väkisin ulkoilluttaa... Niin että mikä se on totuus,eivätkö vanhukset pääse ulos? Mitäs jos eivät tahdo?
Voisinpa ruotia enemmänkin vanhustenhoidon tilaa,mutta jätetään se nyt kuitenkin :)

Nauttikaa Ystävät auringonpaisteesta ja viikonlopusta!6 kommenttia:

 1. Kauniit kukkaset ja tuo pata on hienojuttu. Koteloita tarvitaan aina,annoitpa minulle juuri vinkin -aurinkolasiensuoja-.

  VastaaPoista
 2. Minullakin on saunan pata keskellä pihaa. Siinä kasvaa kehäkukkia ja ruiskaunokkeja ja ne itse siementävät. Aina vaan heitän vähän uutta multaa päälle. Minä olen myös innostunut siitä hullutuksesta. Olen ihan jo suunnitellut mitä teen mutta sinusta poiketen: en kyllä osta lankaa kun sitä on tällä kertaa niin paljon!

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka ihanasti olet istutellut kesäkukkia. Minun omani ovat vielä kaupassa. Ensiviikolla pääsen niitä hakemaan. Ja tottakai lankoja on ostettava. Aina tapaan sanoa,että niistä on huutava pula,tosi ei meillä kukaan muu ole sitä mieltä:D Kauniita nuo sinun pussukkasi

  VastaaPoista
 4. Mahtava pata....joku täällä kieriskelee kateudessa :D.

  Kiva, että olkapää on jo parempi :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä kukat tuovat kauneutta ja viihtyisyyttä.
  Onhan tuossa sinulle muutamaksi päiväksi lankaa:)
  Monta tutun näköistä kerää !

  VastaaPoista
 6. kukat ovat niin kauniita ,.... itse en ole vielä laittanut vaikka mieli on tehnyt :)

  VastaaPoista