9.6.2011

Uutta ja valmista...

Aloitan taas kehumalla Teitä! :) Olen nauranut ja melkein itkenytkin taas eilisiä,ihania kommenttejanne..
Voi mitä ylisanoja ja kehuja tulikaan.. Taina sanoi minua automaattinäpiksi, Hih-hih... :) Mieltälämmittäviä kommentteja on aina mukava saada,niillä mennään kuulkaa pitkälle :)

No,nyt sitten asiaan, Kyhäily etenee,ja valmistumisvuorossa oli pinkit sukat.


Ohje siis kesän Novitassa,lankana tuttu ja aina yhtä ihana seiskaveikka :) Koko siro 40...
Helppo pitsikuvio,ja napakat sukat jalassa.


Tällä samalla mallilla aion tehdä Kyhiin vielä parit sukat ainakin.

Uutena aloituksena vaihteeksi pitsiliina :) Näistä olen nyt innostunut,mukavaa kesäistä käsityötä ainakin näin helteillä...


Liinan ohje on saksalaisesta virkkauslehdestä. Saksaa en osaa sanaakaan,mutta onneksi virkkausmerkit ovat aika kansainvälisiä :) Joissakin malleissa kyllä sellaisia merkkejä,joita en ole aiemmin nähnyt,täytynee kääntyä ystävän puoleen,joka on asunut vuosikausia Saksassa ja osaa varmasti kääntää suomeksi.

Eilisen kassin virkkausohjetta kyseltiin,varsinaista ohjetta siihen ei ole,mutta kuvio koostuu vain kahdesta kerroksesta. Yritän tässä lähipäivinä demonstroida virkkauksen,jos jotakuta vielä kiinnostaa...

Lapseni nro 4 lähti aamulla rippileirille Anjalaan,ja oli kovasti tohkeissaan reissusta :) Vakuutin epäilevälle,että varmasti tulee mukavaa,ja tottapuhuen meilläkin on täällä rauhallista,kun pikkusiskolta puuttuu tappelukaveri :) Huomenaamulla lähtee vielä mieskin Pohjois-Karjalaan viikonlopuksi,joten kun porukka vähenee,pidot paranee :)

Nyt voisi taas vääntäytyä sohvalle virkkuukoukun kanssa,mitäpä sitä muutakaan lomalla tekisi :)

Lämmintä torstaipäivää juuri Sinulle!

12 kommenttia:

 1. Kivat sukat ja hienon näköinen pitsiliinan aloitus.

  Joskus loma perheestä on paras loma ;) Vaikka minun tuleekin heti kolmantena päivänä heitä ikävä...

  VastaaPoista
 2. Ompas herkullisen väriset sukat. Liinasta tulee varmasti hieno. Mullekin on ollut joskus vaikeeta saada selvää saksalaisista ohjeista. Olen sit vaan yrittänyt katsoa kuvaa ja jotenkin saada saman näköisen. Ja joo, koukku on täälläkin aina välillä kädessä:) Lämmintä päivän jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiva, että kommentit ilahdutti<3 Olet sinä kyllä hirmu nopea, nyt jo 5 työtä valmiina, eikä mitään ihan pikkujuttuja. Itsellä ei kesä riittäis noihin. Liinat on kivoja. Laita se saksankielinen sana kääntäjään, niin saat nopeasti vastauksen http://www.sanakirja.org

  VastaaPoista
 4. Ihania käsitöitä olet sukkelasti tehnyt! :) Mielenkiinnolla odotan minkälainen liina nyt syntyy :) Itsekin virkkaan juuri saksalaisen ohjeen mukaan! Ja kuten sanoit, onneksi piirrosohjeet ovat selkeitä :)

  Ja edellisiinkin kommentteihin liittyen, itsekin saan paljon hyvää mieltä ja iloa täältä blogimaailmasta. On aivan ihanaa käydä katselemassa mitä kaikkea muut saavat aikaan ja kuinka taitavia käsityöihmisiä meillä täällä Suomessa on :) Seuraan myös paljon sisustus - ja puutarhablogeja ja huokailen aina kauniiden asetelmien, puutarhojen ja sisustusten perään :)

  Tämä blogimaailma on suunnattoman suuri ja hyväsydäminen paikka!

  VastaaPoista
 5. Minulla on työn alla nyt hullutuksessa samalla mallilla kahdet pitsisukat. Mallia on mukava tehdä.

  VastaaPoista
 6. Hienot sukat ja näkemä A-luokan lomaakin tiedossa :)

  VastaaPoista
 7. Juuri äsken kehuin toisessa blogissa pinkkejä sukkia ja täytyy nyt toistaa itseäni, ihanat sukat! :)
  Meidän esikoinen menee kesällä myös riparille, mutta isoseksi tällä kertaa.. Pääsi samalle leirille missä viime kesänä oli itse, muistelemaan omia riparihetkiä :)

  VastaaPoista
 8. Onpas nätit sukat!
  Kaikkea ihanaa olet täällä saanut aikaan, kun en ole hetkeen ehtinyt käydä. Minäkin nautin nyt lomasta ja kYHäilyistä. Siivous saa odottaa:-)

  Ihanaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Minulla oli tosipitkä tauko sukkien takemisessä niin että muutama vuosi sitten täytyi opetella kantapään teko ihan uudestaan, kun olin unohtanut. Olin itse aivan järkyttynyt. Siskoni Auli neuvoi puhelimessa. Näissä pinkeissä näyttää olevan vahvistetut kantapäät. Hieno tuo koristemalli. Kannattaisi minunkin tehdä edes yhdet villasukat eli tillukkaat (poriksi) tänä kesänä! Pitsiliinan alku näyttää myös lupaavalta. Minustakin näiden blogien myönteisyyttä on ihana kokea ja jakaa.

  VastaaPoista
 10. Oi, miten pirteät sukat! Ja kaunis liinanalku! Virkkaus sopii kyllä kuumaankin kesään - villalangoilla ei tee mitään, kun hikoiluttaa liikaa. Jos puutarhanhoidolta jäisi aikaa...

  VastaaPoista