26.7.2011

Harjoitusajoa ja tomaatteja

Varmaan muistatte,että sain jokunen viikko takaperin sen ihanan,vaaleapunaisen skootterin? Harjoittelu on jäänyt vähälle,mutta eilen illalla ihana naapuri,joka itse sai samoihin aikoihin skootterin,mutta on kokeneempi ajaja,tuli ovelle ja "komensi" mukaansa :) Pakkohan se oli,vaikka jännitys oli kyllä kova... Liikenteen sekaan lähdettiin,ajoin hänen perässään. Kilometrejä tuli melkein kaksikymmentä,ja siinä ehti jo selvitä,että paljon on vielä oppimista...

Vaikeinta oli ehkä pitää vauhti tasaisena ja riittävän suurena,minä olisin mielelläni vain hissukseen körötellyt...Mutta autojen joukossa on liikuttava ripeästi,ettei vallan tien tukkona olisi. Vilkun muistin kyllä laittaa päälle,mutta pois ottaminen kävi vähän viiveellä :) Muutaman kerran naapuri näytti käsimerkkiä,kun vilkku oli jäänyt päälle. Peilien kanssa on myös harjoittelemista,vaistomaisesti meinaan kääntää päätä,niinkuin pyörällä ajaessani. Kaiken kaikkiaan ajo sujui ihan kohtuullisesti,mutta yhtä asiaa jäin ihmettelemään: jos tiellä on nopeusrajoitus 30km/h,ja minä ajan skootterilla juuri sitä nopeutta,miksi autojen pitää välttämättä lähteä ohittamaan? Eikö rajoitukset koske autoja? Ja pahimmillaan kääntyivät seuraavasta risteyksestä tai jäivät valoihin seisomaan eteeni... Taitaa olla vain ärsyke autoilijoille nämä hitaammin liikkuvat ajopelit...

Kivaa oli,mutta kädet,varsinkin sormet olivat puuduksissa melkein kaksi tuntia ajon jälkeen :) Tapani mukaan varmasti puristin kahvoja henkeni hädässä :)

Tänään aion rohkeasti lähteä skoballa töihin yövuoroon... Matka on lyhyt,alle 3 km,joten enköhän minä siitä kunnialla selviä,varsinkin kun lähes koko matka on kolmenkympin rajoitus ja hidasteita täynnä..

Sitten muutama kuva pihalta..


Amppelitomaatti on tehnyt jo satoa,useampikin maukas makupala on ollut kypsä syötäväksi. Kaikkiaan yli 60 erikokoista tomaattia tämä varmasti tekee..


Kukkapylväässä kiipeilee tällainen köynnös,nimeä en kyllä taaskaan tiedä..


Tällaisia kukkia sieltä puskee,melko vaatimattoman näköisiä,vaikka kokoa kyllä on...


Liljatkin jaksavat vuosi vuoden jälkeen nousta ja kukkia vanhassa saunan padassa..

Tänään siis alkaa kolmen yön valvomisputki.Toivottavasti vanha selviää niistä kunnialla,yöunet ovat meinaan viime aikoina olleet todella huonoja kuumuuden vuoksi... Viime yönäkin istuttiin miehen kanssa pihalla,kun yli tunnin yrittämisen jälkeen ei uni tullut...

En uskalla ajatellakaan,mitä unet ovat päivällä,kuumimpaan aikaan... Alakerta on hiukan viileämpi,mutta sohvalla nukkuminen ei varmaankaan onnistu,kun teinit ramppaavat edestakaisin ovesta :) No,katsellaan,ja toivotaan parasta!

Ihanaista tiistaipäivää kaikille ystävilleni ja kiitos ihanista kommenteistanne!

11 kommenttia:

 1. Sirpa kuule, harjoitus se tekee mestarin, eikun vaan jatkat ajoharjoituksia. Etkä huomaakaan, kun pelko jää taa ja alat nauttimaan ajosta. Eikös se ole paljon vilposampaa helteellä varsinkin.
  Ilman nukkumista on kyllä yövuorot tuskaa, sitä alkaa neljän aikaan pilkkiä:)
  Onkohan tuo köynnös joku kärhö?! Hieno minusta.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se ajelu siitä, rohkeasti vaan:D Hyvä että työmatka on lyhyt ja nopeusrajoitus alhainen,hyvää harjoitusta.Herkullisen näköinen tuo tomaatti ja kauniita kukkia sinulla. Jaksamiasia työhön!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että olet rohkeasti lähtenyt ajelemaan. Ihania reheviä kasveja ja herkkutomaatteja!

  VastaaPoista
 4. Valtavasti tulossa tomaatteja! Namskis!
  Kiva, että harjoittelut sujuu skootterilla ja onpas kivaa se, että on niin ihana naapuri, joka patistaa "lenkille" mukaan! Kyl se siitä!

  VastaaPoista
 5. Niin sitä pitää, rohkeasti vain harjoittelemaan niin kohta se ajo sujuu kuin itsekseen :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä hyvä, kyllä se siitä :).

  VastaaPoista
 7. Harjoitusta vaan, kyllä se siitä alkaa sujumaan, ihan kuin polkupyörällä ajokin :)

  VastaaPoista
 8. Ei muuta kuin kovasti harjoittelemaan :) kyllä se siitä alkaa sujumaan.

  VastaaPoista
 9. Susta tulee vielä mestarikuski sen skootterin kanssa ja sitten näytät autoilijoille pitkät! ;)
  Herkullisen näköisiä tomaattejakin olet onnistunut kasvattamaan!

  VastaaPoista
 10. Ompa kiva kun sait kaverin liikenteeseen "oppaaksi", ja minä tunnustan olevani sellainen autokuski että joskus hitaampia pitää ohitella ohittamisen riemusta... Anteeksi! Yritän parantaa tapani.
  Itsekasvatetut tomaatit ovat herkullisia, minä poimin tänään vadelmia ja herneitä omasta pellosta naposteltavaksi.

  VastaaPoista
 11. Harjoitus tekee mestarin. Ihana se vaalenpunainen skootterisi.

  VastaaPoista